Temat: Kolejne spotkanie w Łysinie i wizyta u Pana Hulki
Przenoszę temat ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przenoszę temat ![]()
Po prawie dwumiesięcznej przerwie przywracam temat Łysiny. Sezon w pełni, przyroda rozkwita, pogoda dosyć sprzyjająca rozkoszowaniu się widokami gór i odwiedzeniu Izby Regionalnej w Łysinie oraz Józefa Hulki - artysty ludowego w Łękawicy.
Ponadto najwyższy czas na wręczenie nagród dla laureatów konkursu "Co to jest i do czego służyło" prowadzonego przez Jolantę.
W tej sytuacji bytność Staszka, Łysego z łysiny, darmando szczególnie pożądana. Mile widziani na spotkaniu są również inni forumowicze.
Proponuję spotkanie najpierw w Izbie Regionalnej w najbliższą sobotę o godzinie 10, a później przeniesienie się razem do Józefa Hulki:).
Czekam na ewentualne inne propozycje terminu. Spotkanie u Pana Hulki muszę wcześniej umówić. ![]()
Wizjonerze
jestem wiele setek km od domu i nie ma szans na to, abym w sobotę dotarła do Łysiny
Wypowiedzcie się proszę, kiedy widzielibyście takie spotkanie w Łysinie połączone z wizytą u pana Józefa Hulki?
Witam Łysinofili. Dawno mnie Tu nie było, ponieważ zdradzam ostatnio Beskid Mały z Beskidem Niskim- małe jest piękne!
Wizjonerze- w najbliższą sobotę niestety muszę pokazać się w pracy. Przyszły tydzień również może być spalony z uwagi na długi weekend.Na pewno sporo naszych forumowiczów ma już zaplanowane jakieś bliższe lub dalsze wojaże.
W takim razie Co sądzicie o sobocie 8.06.2013?
Wizjonerze, jeżeli mogę zaproponować jakąś datę, to proponowałbym niedzielne popołudnie, bo w soboty niektórzy pracują. Żeby też nikt nie narzekał, że zbyt późno dowiedział się o terminie, to proponuję spotkanie za 3 tygodnie, czyli 16 czerwca, jeżeli z jakichś względów ten termin nie pasuje, to proponuję kolejną niedzielę, czyli 23 czerwca.
Obiecałem, że pokażę kilka survivalowych metod rozpalania ognia (tarciem drew, krzesiwo kowalskie i syntetyczne, za pomocą promieni słonecznych, itd.). Ten pokaz zajmie mi z 2-3 godz. Potrzebuję miejsca, gdzie mógłbym bez problemu rozpalić ogień (nie musi być ognisko, tylko mały ogień krótko palący się). Fajnie byłoby, gdyby na wypadek deszczu było jakieś zadaszenie. Potrzebuję też bliskości lasu i łąki, żeby móc pokazać jakie materiały należy zbierać. Ale od biedy bez tego się obejdę, ponieważ wszystkie materiały mogę przywieźć. Czy gdzieś w Łysinie znajdzie się takie miejsce? I najlepiej, żebym mógł w jego pobliże podjechać samochodem, ponieważ moje "pomoce naukowe" zajmują trochę miejsca i są ciężkie.
Uf ... to koniec moich propozycji i listy życzeń. ![]()
Ostatnio edytowany przez Staszek (2013-05-24 08:10:41)
Wobec interesującej propozycji Staszka (laureat konkursu ma swe prawa
), skłaniam się ku temu by spotkanie odbyło się 16.06.2013 (niedziela) o godz. 10,30 przed Urzędem Gminy Łękawica.
O godzinie 11 zameldujemy się u pana Hulki na pokazie jego dzieł ( czas 2 godz).
Następnie pojedziemy na Łysinę zobaczyć atrakcje tej miejscowości, w tym Izbę Regionalną.
Równocześnie może być pokaz rozpalania ognia wg"survivalu"
Jest możliwość schowania się pod dachem, grillowania a nawet zjedzenia kwaśnicy ( wcześniej muszę znać liczbę chętnych).
Jutrzejsze spotkanie odwołuję. ![]()
Super!
No to mamy kolejne spotkanie Forumowiczów. ![]()
Witajcie :-) 16.06 niedziela mi wstepnie pasuje, postaramy się być, powiem jeszcze ile osób ![]()
Myślę, że 16.06 będzie OK. Łysych będzie trzech.
W takim razie postaram się aby ten 16 czerwca i u mnie wypalił
Program imprezy zapowiada się interesująco, dodam tylko, że survivalowe niespodzianki knuliśmy
już ze Staszkiem w forumowych kuluarach od pewnego czasu i fajnie, że nadarza się okazja by się w końcu to wydarzyło
Długodystansowcy i inni miłośnicy bliskiego obcowania z przyrodą - czekamy na Was!
Wędrówki po Łysinie nie są wymagające kondycyjnie, więc zapraszamy wszystkich, którzy mają ochotę nacieszyć oczy i duszę pięknymi krajobrazami
Będzie duuuuuża blacha drożdżówki z sezonowym owockiem
Może da radę z nami się spotkać i odebrać "zaległą nagrodę"
kruwad zwycięzca w konkursie o Tarnawie Górnej, miło byłoby również gdyby dołączył do nas krakus - zapraszamy serdecznie ![]()
Pomysł z kwaśnicą świetny i z pewnością będzie pyszna jak poprzednio, a rzucony "grosik" wesprze Koło Gospodyń ![]()
Wizjonerze, czy wizyta u pana Józefa Hulki będzie wymagała nakładów finansowych?
... dodam tylko, że survivalowe niespodzianki knuliśmy
już ze Staszkiem w forumowych kuluarach od pewnego czasu i fajnie, że nadarza się okazja by się w końcu to wydarzyło
Tak, to prawda. Po tym jak forumowy detektyw, czyli Jolanta zdemaskowała mnie, zaczęliśmy razem spiskować. ![]()
Już za dwa tygodnie 16.06 spotkanie forumowiczów w Łysinie i u Pana Hulki
. Myślę, że niedługo sprecyzuje się ilość chętnych osób ... na kwaśnicę
. Jeśli chodzi o wizytę u artysty ludowego Pana Hulki, to dziękuje się zwyczajowo... co łaska. Sprzyjającą pogodę załatwiam. ![]()
Jeżeli nic poważnego się nie wydarzy (czas jest jakiś niespokojny) to będziemy - o 10:30 przed Urzędem Gminy w Łękawicy 2-4 osób. Rozumiem, że spotkanie aktualne...
Pozdrawiam ![]()
Spotkanie 16.06 na Łysinie oczywiście aktualne
Również wizyta u Pana Hulki to niepowtarzalna okazja bezpośredniej styczności z regionalną sztuką od rzeźb po poezję i specyficzną filozofię życiową tego wspaniałego twórcy. Jak się dowiedziałem, panie z KGW szykują niespodziankę dla forumowiczów.
Z dotychczasowych deklaracji będzie nas 12-14 osób. Kto jeszcze?
Jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to dołączę do Jolanty i też się zjawię . ![]()
Hejka, musimy coś ustalić już konkretnie, żebyśmy się wszyscy spotkali w jednym miejscu.
Niedziela zbliża się bowiem dużymi krokami
. Proponuję tak jak wcześniej napisał wizjoner na miejsce spotkania - Urząd Gminy Łękawica , godzina 10:30. (nie wchodzimy do środka)
!
Proszę kogoś z organizatorów o potwierdzenie miejsca spotkania.
PS. Kontakt z Jolantą , jeśli ktoś by chciał coś przekazać tylko telefoniczny - padł jej net. ![]()
Proponuję tak jak wcześniej napisał wizjoner na miejsce spotkania - Urząd Gminy Łękawica , godzina 10:30. (nie wchodzimy do środka)
![]()
!
Tak jest! ![]()
nena napisał/a:Proponuję tak jak wcześniej napisał wizjoner na miejsce spotkania - Urząd Gminy Łękawica , godzina 10:30. (nie wchodzimy do środka)
![]()
!
Tak jest!
Dziękuję, w takim razie trzymamy się ustalonej godziny i miejsca
. Piękną pogodę mamy chyba zamówioną.
.
Potwierdzam spotkanie forumowiczów w niedzielę 16.06 o godz. 10,30 przed Urzędem Gminy w Łękawicy. Piękna pogoda zapewniona.
Przedstawiony wcześniej program bez zmian ![]()
Ostatnio edytowany przez wizjoner (2013-06-13 20:25:17)
Tu Klimek... niestety z powodu choroby nas dzisiaj nie będzie
, życzymy fajnego spotkania i do przyszłego razu ![]()
Wielka szkoda, że nie będziecie
To se ne vrati... ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 11 zapytań ]