Temat: Autostopem przez Jordanię
Zapraszam na pokaz zdjęć i opowieść o wyprawie do Haszymidzkiego Królestwa Jordanii. Dom Kultury w Kętach 28.02.2013 Godz. 18.00
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zapraszam na pokaz zdjęć i opowieść o wyprawie do Haszymidzkiego Królestwa Jordanii. Dom Kultury w Kętach 28.02.2013 Godz. 18.00
Jak nie zapomnę - to będę
![]()
Spotkanie z TNT' omek w Domu Kultury w Kętach to był strzał w „10” ![]()
Sala kameralna pękała w szwach. Pan Tomek okazał się wspaniałym gawędziarzem,
jak powiedziała jego żona: „strasznym gadułą”.
I to okazało się prawdą ![]()
Gaduła w pozytywnym znaczeniu, taki przy którym 3 godzinne spotkanie minęło jak z bicza strzelił. Wędrówka po Jordanie, gdzie nie ma pojęcia „autostopu za darmo” wydaje się fikcją, a jednak panu Tomkowi się udało.
Powędrowaliśmy z humorem przez ruiny zamków, skały, pustynię i nad morzem Martwym.
Chce się więcej …
Panie Tomku, jeżeli będzie pan organizował kolejną opowieść z wędrówek, czego domagała się publiczność, to proszę dać znać na naszym forum BM.
![]()
Po kliknięciu na zdjecia krótki albumik.
Jakość zdjęć słaba, gdyż robiona w ciemnosciach z dalekiej odległości ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2013-03-01 08:00:32)
Dzięki MK za miłe słowa ![]()
Faktycznie gadułą jestem , ale sam nie przypuszczałem ,że mogę nawijać non-stop przez 2,5h. Był to mój pierwszy , publiczny raz i chyba te 80 osób po drugiej stronie mnie dopingowało ![]()
Dobrze ,że żona mnie dyskretnie powstrzymywała, bo nie wiadomo o której byśmy zakończyli;)
Jeżeli będzie kiedyś drugi raz , to obiecuję trzymać język na wodzy;)
(...) Dobrze ,że żona mnie dyskretnie powstrzymywała, bo nie wiadomo o której byśmy zakończyli;)
Jeżeli będzie kiedyś drugi raz , to obiecuję trzymać język na wodzy;)
No jak nie, jak tak!
Dajcie proszę znać koniecznie! ![]()
Witam
zapraszam na spotkanie w MDK w Andrychowie w poniedziałek 10.06.2013. Temat jak w tytule wątku ![]()
![]()
zapisałem w kalendarzu
![]()
Witam
zapraszam na spotkanie w MDK w Andrychowie w poniedziałek 10.06.2013. Temat jak w tytule wątku
Tomek, z miłą chęcią bym Cię posłuchał ale niestety w tym czasie będę pociągiem pędził nad morze ![]()
Witam
zapraszam na spotkanie w MDK w Andrychowie w poniedziałek 10.06.2013. Temat jak w tytule wątku
Mając pieniążki można podróżować ![]()
Nie mając ich za wiele to już gorzej.
Najtaniej „u nas” autostopem, … ale czy w innej cywilizacji???
O tym opowie i wierzcie mi, że bardzo ciekawie, nasz forumowy TNT'omek.
Byłem na takim spotkaniu w Kętach i polecam 2-3 godzinki spotkania zlecą jak z bicza trzasnął ![]()
Nie będziecie się nudzić. Tomek ma nie tylko dar do podróży autostopem, ale też talent do opowieści, wraz z towarzyszącą mu żoną ![]()
P.s.
Gdybym dysponował czasem w tym dniu, to wybrałbym się ponownie ![]()
Dzięki za przychylne zaopiniowanie mojego "przedstawienia" ![]()
Są odgórne wytyczne co do czasu spotkania - 1,5 - 2 godzin, więc będzie mniej ględzenia niż ostatnio ![]()
Są odgórne wytyczne co do czasu spotkania - 1,5 - 2 godzin, więc będzie mniej ględzenia niż ostatnio
A czy to mało knajpek po Andrychowie?
![]()
(...) Nie będziecie się nudzić. Tomek ma nie tylko dar do podróży autostopem, ale też talent do opowieści, wraz z towarzyszącą mu żoną
Po takiej rekomendacji
TNT'omek napisał/a:Są odgórne wytyczne co do czasu spotkania - 1,5 - 2 godzin, więc będzie mniej ględzenia niż ostatnio
A czy to mało knajpek po Andrychowie?
![]()
![]()
![]()
A we wtorek do roboty...
![]()
spotkanie bardzo udane
dzięki ![]()
Jeśli mogę coś powiedzieć – to było dokładnie jak MK pisał parę postów wyżej.
Znam Tomka nieco dłużej, i wiem co z Niego za „ptica”
Kto nie był, niech żałuje (bardzo). Czas spędzony na słuchaniu i oglądaniu zdjęć minął bardzo szybko, a było tego bite 1,5h (o ile nie więcej… ). Guzik prowda że Tomka „sztres” zeżerał…. Opowiadał jak „stary wyga. Bardzo dobrze się słuchało
I tak - na prelekcji FBM reprezentowali: TNT’omek bo musiał niestety
, Xaga i Grześ, Jola i moja skromna osoba. Poniżej garść fotek (z telefonu niestety, ale gdy Jola upora się z internetem, na pewno coś jeszcze dorzuci, gdyż zabrała aparat
)

to jest wykute w litej skale:

wpis do księgi pamiątkowej DK: 
LOGBOK, Przewodnik w którym własnoręcznie rysowane mapki i ważne zapiski - jak na Backpackera przystało:
Na koniec „sto pytań do…” czyli pytania różnej maści licznej publiczności.
My oczywiście – pełna kultura – poczekaliśmy na koniec i w luźnej rozmowie umknęło nam jakieś ze 20 min.
Jeszcze pamiątkowa fotka pod ekranem, i jako że Dom Kultury już zamykali, przenieśliśmy się z rozmowami pod pobliską latarnię, gdzie przy świetle stu watowej żarówki sodowej, słuchaliśmy dalszych opowieści (bardziej pikantnych - tych których na sali opowiedzieć nie można
).
Grubo po 22:15 z tej świetnej miejscówki rozeszliśmy się do domów. Przecie jutro do roboty.... I to by było na tyle…
.
Super !
, szkoda, że wtedy wycieczkę miałam, bo bym też dołączyła
, ale zapewne to nie ostatnia wyprawa TNT’omka , więc może się jeszcze kiedyś na jakieś jego opowieści załapię. ![]()
Dzięki Xago i Marku za ciepłe słowa ![]()
Mogło być lepiej, ale...zawsze jest jakieś ale.
Największym ALE tym razem jest to ,że MDK nie szanuje uczestników spotkań , bo... projektor woła o pomstę do nieba!
Jakość obrazu , kolory, proporcje na zdjęciach dają wiele do życzenia...
Ale cieszę się ,że mimo wszystko się Wam podobało ![]()
Z prawdziwą przyjemnością słuchałam Tomka w ten poniedziałkowy wieczór na sali, a potem pod rzeczoną latarynką miejską
Mam w sobie duszę backpackera, te wszystkie smaczki z podróży, odwiedzanych miejsc to naprawdę był rarytasik
a Tomkowy notesik wzbudził moją ogromną zazdrość i podziw
Tradycyjne forumowe grupenfoto
Dzięki kochani za świetne spotkanie! ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 12 zapytań ]