Temat: Zchamić, ściorać, wypocząć u Stacha.

Mam w planie z Aganiokiem (inaczej rudą sab) i Mirkiem posiedzieć jutro u Stacha na Gibasach. Jak by pogoda dała do wiwatu to smażymy giętą na staszkowym piecu. W przeciwnym razie może zapłonąć ognisko. Na niedzielę przewidziana trasa: Gibasy - Ścieszków Groń - Kocierz - )( Kocierska - Wielka Bukowa - Trzonka - Złota Górka - Targanice.

Takie cuś wink

Start jutro w Andrychowie przy Tesco około godz. 15. Jakby ktoś miał chęci się wkręcić.

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Zchamić, ściorać, wypocząć u Stacha.

A wzięto poprawkę na mój słaby kondyszyn?

Góroczub.

3

Oj to życzę Wam cudnego błogiego, anielsko-diabelskiego wink wypoczynku big_smile ... i mała prośba od neny i Joli - podejdźcie pod kapliczkę, podlejcie nasadzone przez nas kfiotki i ... udokumentujcie ich stan fotką, którą nam tu zaprezentujecie tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

jolanta napisał/a:

[...] podejdźcie pod kapliczkę, podlejcie nasadzone przez nas kfiotki i ... udokumentujcie ich stan fotką, którą nam tu zaprezentujecie tongue

byłybyśmy rade bardzo ! ... big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

jolanta napisał/a:

podejdźcie pod kapliczkę, podlejcie nasadzone przez nas kfiotki i ... udokumentujcie ich stan fotką, którą nam tu zaprezentujecie

Postaramy się, choć u mnie to różnie bywa. Coś na ten temat mogłaby powiedzieć Aganiok jak poszliśmy w marcu i szliśmy, i szliśmy i szliśmy w stronę kapliczki. I nie doszliśmy tongue

Ale Aganiok została zobowiązana przysięgą milczenia (w przeciwnym wypadku ban i to stały bez ostrzeżenia) i nic Wam nie powie. big_smile

Rodzynki z uwagi na moją galopującą sklerozę wyślijcie mi sms-em przypomnieniem w niedzielę ok. 7 rano wink

mirek napisał/a:

A wzięto poprawkę na mój słaby kondyszyn?

Cytrynowy eliksir dodaje skrzydeł Mirku big_smile

Jan Himilsbach

6

Cytrynowy eliksir ma moc big_smile

Góroczub.

7

Mirku!!!

https://lh4.googleusercontent.com/-kpw54duna20/UeBDMBbDD5I/AAAAAAAAO1s/98WXEEVVstg/s800/force.jpg

lol

Jan Himilsbach

8

No to ciemna strona mocy nima szans. big_smile

Góroczub.

9

darkheush napisał/a:

Rodzynki z uwagi na moją galopującą sklerozę wyślijcie mi sms-em przypomnieniem w niedzielę ok. 7 rano wink
[...]Cytrynowy eliksir dodaje skrzydeł:D

darkheush'u po takim eliksirze to Wy nam te kwiatki zdepczecie, a nie podlejecie ! lol  Ech … !

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

10

darkheush napisał/a:

Mam w planie z Aganiokiem (inaczej rudą sab) i Mirkiem posiedzieć jutro u Stacha na Gibasach. Jak by pogoda dała do wiwatu to smażymy giętą na staszkowym piecu. W przeciwnym razie może zapłonąć ognisko. Na niedzielę przewidziana trasa: Gibasy - Ścieszków Groń - Kocierz - )( Kocierska - Wielka Bukowa - Trzonka - Złota Górka - Targanice.

Takie cuś wink

Start jutro w Andrychowie przy Tesco około godz. 15. Jakby ktoś miał chęci się wkręcić.

jak w niedzielę będzie dobra pogoda postaram się do Was dołączyć smile

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

11

nena napisał/a:
darkheush napisał/a:

[...]Cytrynowy eliksir dodaje skrzydeł:D

darkheush'u po takim eliksirze to Wy nam te kwiatki zdepczecie, a nie podlejecie ! lol  Ech … !

Spoko,najpierw siebie zalejemy.Kwiotki w niedzielę nie trzeba podlewać,leje cały czas.

Góroczub.

12

No i ja w gotowości bojowej, plecak w trakcie pakowania.Tylko kawa i siup na Gibasy. smile

Góroczub.

13

Chciałem zameldować że cioranie mimo mało atrakcyjnej pogody i mych dolegliwości zdrowotnych zakończyło się sukcesem,kiełbasa zjedzona niestety nie z ogniska tylko z patelni i eliksir cytrynowy spożyty.Ja dziś ogarnę foty na pikasiaka i jak będzie relacja to zobaczycie jak było.I przypominam wam że gdyby ktoś chciał to skutecznie wyczuwam zmianę pogody,co wszyscy mieli okazję stwierdzić.

Góroczub.

14

Gdzie jest fota spod kapliczki?! Z kfiotkami? tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

15

Darek ma,pewnie jeszcze w aparacie.

Góroczub.