Temat: Jura Krakowsko-Częstochowska, okolice Ryczowa
Zwykle nie robię normalnych fotorelacji z terenów Jury Krakowsko-Częstochowskiej, ale trafiła mi się dość urozmaicona wycieczka, z atrakcjami i ładną pogodą, więc serdecznie zapraszam ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zwykle nie robię normalnych fotorelacji z terenów Jury Krakowsko-Częstochowskiej, ale trafiła mi się dość urozmaicona wycieczka, z atrakcjami i ładną pogodą, więc serdecznie zapraszam ![]()
Hahahaha... atrakcje rzeczywiście pierwsza klasa!
Zwiedzałam wiele jaskiń Jury, ogólnie i mniej ogólnie
dostępnych, ale żeby fotki z takimi naciekami.... i to w pobliżu poczciwego Ryczowa
Świetne!
Nie mogłam się oprzeć, aby ich tu nie wywlec ![]()
tak, jaskinia naprawdę wypasiona jeżeli chodzi o szatę naciekową i dostępna dla każdego, kto tylko jest gotówsię lekko ubrudzić ![]()
Faktycznie ciekawa jaskinia i fajne nacieki ale na niektórych fotkach widać ze już ulega dewastacji jakiś pseudoturysta odłamał sobie prawdopodobnie na pamiątkę .Wiele razy bywałem w tych okolicach a nie słyszałem o jaskini.
Ta szata naciekowa fajna ! ![]()
Ciekawe są te jaskiniowe nacieki
Jura Krakowsko-Częstochowska jest najeżona jaskiniami i w każdej można coś ciekawego zobaczyć. Mi się kiedyś udało natrafić na jednej z jaskiń Jury na autentyczne kości mamuta, co już jest rzadkością. Jak sama nazwa mówi znalazłem je w Jaskinii Mamutowej ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 11 zapytań ]