Temat: Źle się dzieje

Dzisiaj przeszedłem trasę Rzyki - Świnna Ludzi w okolicy Leskowca baaaaaaaaaaardzo dużo ale najgorsze było to iż około 500m za Anulą spotkałem gości w terenowym aucie którzy pytali mi się za ile czasu dojadą na Kocierską jadąc cały czas prosto szlakiem , mówili że jadą od Leskowca !!!

Po 30 minutach marszu spotkałem następny samochód jadący w tym samym kierunku . Pierwszy miał rejestrację KWA drugi KOS.

Coś takiego pierwszy raz widziałem od 14 lat jak tam chodzę !

Na pocieszenie zdjęcie z dnia dzisiejszego.

http://img94.imageshack.us/img94/528/gidx.jpg

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: Źle się dzieje

teksanski napisał/a:

Dzisiaj przeszedłem trasę Rzyki - Świnna Ludzi w okolicy Leskowca baaaaaaaaaaardzo dużo ale najgorsze było to iż około 500m za Anulą spotkałem gości w terenowym aucie którzy pytali mi się za ile czasu dojadą na Kocierską jadąc cały czas prosto szlakiem , mówili że jadą od Leskowca !!!
Po 30 minutach marszu spotkałem następny samochód jadący w tym samym kierunku . Pierwszy miał rejestrację KWA drugi KOS.

Zamiast chodzić po górach zaczynają jeździć ... i to żeby tylko terenowe auta ...  sad

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

Mam nadzieje że utknęli na łamanej ...

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

4

teksanski napisał/a:

Mam nadzieje że utknęli na łamanej ...

Ja dzisiaj naliczyłam kilka quadów zjeżdżających z Gronia, albo z Leskowca hmm

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

No właściwie to te samochody terenowe przy kładach to małe zło.

6

Autem z Leskowca na Kocierską... oj źle się dzieje... to wina TUSKA !

7

i gdzie są odpowiednie służby, które mają pilnować porządku w lesie, na szlaku, dbać o bezpieczeństwo turystyitp? żenada!

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

8

Ja lazlem w piatek z BB przez żar,kocierz,leskowiec do mucharza i nie miałem okazji spotkać "moto-turystów"(nie licząc zbieraczy borówek pod potrójną co na skuterkach podjechali).Ci bandyci chyba tylko w sobote/niedziele atakują.

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">

9

Zamiast narzekać i marudzić możecie działać. Mieli  tablice a Ty zapewne miałeś aparat albo tel z aparatem. Proste rozwiązanie sie nasuwa. Robie zdjecie pojazdu , jego tablic i oddaje na najbliższy komisariat policji. Ja osobiście juz dwa razy załatwiłem tak cwaniaczków na motocyklach bawiących sie na szlakach. Dużo sami mozemy zrobic. Wystarczy tylko chcieć a nie tylko biernie sie przyglądać i czekać az ktoś inny za nas to zrobi bo w tym kraju na to bym nie liczył.

10

ufok83 napisał/a:

Zamiast narzekać i marudzić możecie działać. Mieli  tablice a Ty zapewne miałeś aparat albo tel z aparatem. Proste rozwiązanie sie nasuwa. Robie zdjecie pojazdu , jego tablic i oddaje na najbliższy komisariat policji. Ja osobiście juz dwa razy załatwiłem tak cwaniaczków na motocyklach bawiących sie na szlakach. Dużo sami mozemy zrobic. Wystarczy tylko chcieć a nie tylko biernie sie przyglądać i czekać az ktoś inny za nas to zrobi bo w tym kraju na to bym nie liczył.

zawsze jak spotykam zmotoryzowanych na szlaku to mają brak lub tablice rejestracyjne mają zalonięte. Łapać ich samemu chyba nie sensu, z reguły jest ich kilku a samemu strach i po mordzie mozna dostać sad

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

11

kisiel napisał/a:
ufok83 napisał/a:

zawsze jak spotykam zmotoryzowanych na szlaku to mają brak lub tablice rejestracyjne mają zalonięte. Łapać ich samemu chyba nie sensu, z reguły jest ich kilku a samemu strach i po mordzie mozna dostać sad

Sporo racji jest w jednej i w drugiej wypowiedzi... hmm

Ze dwa lata temu zrobiłam na fotki pod Leskowcem i ... mało nie straciłam aparatu, który próbowano mi wyrwać - tak więc ostrożność wskazana.

Ufok ma jednak też rację, że od biernego przyglądania się lepiej nie będzie....
Każdy zauważony incydent możecie "dodać" na zaprzyjaźnionej stronie STOPQUADOM.pl

Tam też możecie śledzić co w tej sprawie dzieje się w naszym kraju, a mimo wszystko od pewnego czasu coś drgnęło... gdy poczytacie artykuły na tej stronie, poczujecie, że nawet drobne działania maja sens smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

12

jolanta napisał/a:

Ze dwa lata temu zrobiłam na fotki pod Leskowcem i ... mało nie straciłam aparatu, który próbowano mi wyrwać - tak więc ostrożność wskazana.

Dokładnie pamiętam ten incydent. Wracałyśmy wtedy z Kamienia. Niewiele brakowało, a mogłyśmy oberwać.

13

Jeśli nie ma tablic na stronie którą podała Jola mozna wstawaić zdjecia gdzie ,kiedy.... Administrator strony po zebraniu kilku informacji i zdkjec z danego regionu przedstawia gminie na terenie której doszło do wydarzeń. Sa tablice odrazu na policje mozna zgłosić i wtedu bandzior odrazu zostaje ukarany. Nie robiac nic bo mozemy dostan w twarz czy stracić aparat dajemy sie tylko zastraszyć i podswiadomie tolerujemy to. WALCZYĆ TRZEBA BEZ STRACHU I STANOWCZO BO TYLKO TAK UDA SIE COS ZDZIAŁAC!!!!

Ostatnio edytowany przez ufok83 (2013-07-22 22:31:50)

14

Idąc w niedziele z Łamanej znowu spotkałem ryczących turystów tym razem nie w terenówce ale na quadach .Dokładnie w tym samym miejscu co kiedyś  gdy pisałem o tym fakcie .
Ale teraz nagrałem film ich przejazdu razem z tablicą rej.

15

To koniecznie daj "to" na STOP QUADOM.

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

16

W zeszłą środę byłam na Leskowcu i donoszę, że wiata znowu jest zniszczona sad. Nie wiem, czy nie ta sama deska jest oderwana, co ostatnim razem.

https://lh3.googleusercontent.com/-PVxSEwCS96o/UlG5Quz_38I/AAAAAAAAMNw/LJUwCFsKxLk/s800/100_9145.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-6_rZ2s9UqK8/UlG5ShrwnXI/AAAAAAAAMN4/8FeWmgXrAM0/s800/100_9160.JPG

17

nena napisał/a:

Nie wiem, czy nie ta sama deska jest oderwana, co ostatnim razem.

niestety ta sama  hmm  hmm