1

Temat: „Fenomen dziedzictwa kulturowego Indii” - MDKw Andrychowie

Klub Podróżnika CKiW i Koła PTTK „Chałupa” zaprasza 14 października 2013r. (poniedziałek) o  godz. 19.30 na spotkanie z Włodzimierzem Musiałem - podróżnikiem i miłośnikiem kultury indyjskiej.
Temat spotkania : „Fenomen dziedzictwa kulturowego Indii”

https://lh5.googleusercontent.com/-KS8F2I7POmc/UlfqdHmplvI/AAAAAAAAMbc/FonPlhdEI5k/s800/klub%2520Podr%25C3%25B3%25C5%25BCnika%25202013%2520Indie%2520plakat.jpg

Gość spotkania od 15 lat zajmuje się zawodowo podróżowaniem. Objechał i zapoznał się z ponad 40. krajami na czterech kontynentach (poza Europą), specjalizuje się w Azji. Będąc pasjonatem Indii postawił sobie za cel popularyzowanie bogactwa kulturowego Indii w Polsce. Nawiązał kontakt z IPCC – Indyjsko-Polskim Stowarzyszeniem na rzecz Kultury. Owocem jego intensywnej półrocznej pracy jest opracowanie multimedialnego projektu „Fenomen dziedzictwa kulturowego Indii”, w którym w sposób ciekawy i przystępny przedstawia niezwykłość indyjskiej kultury. Wieloletnie doświadczenie, osobiste kontakty, liczne podróże do Indii (było ich już ponad 40), bogate materiały własne, ale przede wszystkim dogłębne studia, pozwoliły mu na zawarcie w tejże prezentacji istoty fenomenu, którym bez wątpienia są Indie. 

ZAPRASZAMY – wstęp wolny

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/