1

Temat: XXXV PIOSTUR GOROL SONG - Andrychów

Miejski Dom Kultury w Andrychowie zaprasza na XXXV Ogólnopolski Przegląd Piosenki Turystycznej i Poetyckiej PIOSTUR GOROL SONG, który odbędzie się w Andrychowie w dniach 22 – 24 listopada br. Będzie to jubileuszowa 35 - ta edycja Festiwalu. W trakcie trzech dni trwania Imprezy na scenie wystąpi ponad osiemdziesięciu wykonawców z całej Polski oraz gościnnie - gwiazdy tegorocznej edycji wydarzenia: Mela Koteluk, Anita Lipnicka & John Porter i Zespół LemON.

https://lh6.googleusercontent.com/-BMhi61xEZR0/UnPp67qH6NI/AAAAAAAAMIw/jsK1Opc1-7o/w562-h794-no/regulamin2.jpg

W opinii Rady Dyrektorów Festiwali Piosenki Artystycznej (m. in. Andrzej Poniedzielski, Robert Kasprzycki, Renata Przemyk) organizowana przez nas impreza należy do najciekawszych przeglądów tego typu w Polsce. W gronie laureatów imprezy znajdują się m. in. Renata Przemyk i Piotr Rogucki. Dzięki staraniom organizatorów impreza umożliwia kwalifikację uczestników do udziału w Studenckim Festiwalu Piosenki w Krakowie. Andrychowski Festiwal to także koncerty gwiazd. Podczas dotychczasowych edycji gościnnie wystąpili na naszej scenie m. in. Marek Grechuta, Urszula Dudziak, Grzegorz Turnau, Stanisław Sojka, Andrzej Sikorowski, Justyna Steczkowska, Maria Peszek, Anna Maria Jopek, Czesław Mozil, Renata Przemyk, Halina Mlynkova, Anna Dąbrowska, Maciej Maleńczuk, Kuba Sienkiewicz, Kasia Kowalska oraz zespoły Raz Dwa Trzy, VOO VOO i wiele innych.

W tym roku jako goście specjalni Festiwalu wystąpią:

- Mela Koteluk - laureatka Fryderyków 2013 w kategoriach Debiut Roku i Artysta Roku
- Anita Lipnicka i John Porter - z materiałem z czterech wspólnych wydawnictw płytowych
- Zespół LemON - muzyczne objawienie ostatniego roku, zwycięzca trzeciej edycji Must Be The Music.

Ramowy Program Festiwalu:

Piątek 22.11.2013
godz. 10.00 - 14.00 - Próby Mikrofonowe
godz. 17.00 - Przesłuchania konkursowe (część I)
Gościnny Występ - Dagmara Czechura I Nagroda PIOSTURU 2012
Gwiazda Wieczoru - Mela Koteluk Duet

Sobota 23.11.2013
godz. 9.00 - 11.30 - Próby Mikrofonowe
godz. 12.00 - 14.00 - przesłuchania konkursowe (część II)
godz. 18.00 - koncert laureatów Festiwalu
Gościnny Występ – Daniel Gałązka z Zespołem
Gwiazda Wieczoru - Anita Lipnicka & John Porter

Niedziela 24.11.2013 godz. 18.00
Gościnny Występ - Paulina Bisztyga
Koncert Gwiazdy Wieczoru - Zespół LemON

Szczegółowe informacje na temat Festiwalu a także Karty Zgłoszeniowe wraz z Regulaminem
Imprezy do pobrania na http://www.kultura.andrychow.eu

Ceny biletów i karnetów:

1 Dzień Festiwalowy: 40 zł - (Przesłuchania Konkursowe, Występ Gościnny, Koncert Gwiazdy Wieczoru)

Karnet Trzydniowy: 100 zł - (Przesłuchania Konkursowe, Występy Gościnne, Koncerty Gwiazd Głównych)

Bilety i karnety do nabycia w Centrum Kultury i Wypoczynku w Andrychowie, ul. Starowiejska 22b,
tel. 33 8753945 i w Miejskim Domu Kultury w Andrychowie, ul. Szewska 7, tel. 33 8753105

Przedsprzedaż biletów przez wpłatę na konto CKiW, 34-120 Andrychów, ul. Starowiejska 22b.
Konto: ABS Bank Spółdzielczy nr 11 8110 0000 2001 0012 3350 0001 – odbiór biletów w MDK przed koncertem.

Jako przedsmak jeden z utworów Meli Koteluk  smile

ZAPRASZAMY smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/