Temat: Rycerka - Rycerzowa - Wielka Racza -Zwardoń, 3 dni i setki wrażeń

W Beskidzie Żywieckim znajduje się pewna piękna trasa, którą na spokojnie można przejść w 3 dni. W sam raz na 3 dni długiego weekendu. Na tej strasie znajduje się jedna z moich ulubionych gór w całych Beskidach, Wielka Racza. Długo więc nie zastanawiałem się gdzie pojechać. Było super, zapraszam do przeczytania relacji w której znajduje się też sporo zdjęć z wypadu.
Był świetny to test zarówno dla nowych butów, pierwszy poważniejszy test dla Softshella (Lodowaty wiatr, deszcz itp.) Oraz Tarpa który zakupiłem niedawno. No i pewnie jeden z ostatnich wypadów przed zimą, w zimę będzie się działo ale miło jeszcze było popatrzeć na jesienne widoki w górach.

Relacja wraz z fotkami na blogu, myślę że nie ma sensu wszystkiego kopiować tutaj smile

Relacja: http://lesnydziad.pl/rycerzowa-i-wielka … przygodami
Trasa: http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5579956

Pozdrawiam.

Outdoor & Trip - Fb
PS: Napełniam jednorazowe kartusze turystyczne smile

2

Odp: Rycerka - Rycerzowa - Wielka Racza -Zwardoń, 3 dni i setki wrażeń

Super relacja i zdjęcia ! - obejrzałam i przeczytałam z ciekawością  smile ! Blog również ciekawy kamykusie big_smile, dodałam więc do ulubionych big_smile ! Te uwagi na niebiesko pod relacją powinieneś tu zamieścić !

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Twardziele z was -podziwiam.

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?

4

Od lat łazimy na takie wypady, ale widać wystarczy pośpiech, zapomnieć jednej małej latareczki i już zaczynają się problemy. Potem nerwy, dochodzi pogoda i wszystko może się sypnąć jak domino. Ciekaw jestem co z turystą który zaginął tego dnia, na stronach gopru żadnej informacji hmm

Outdoor & Trip - Fb
PS: Napełniam jednorazowe kartusze turystyczne smile

5

Lektura pełna wrażeń, podziwiam!

6

Znam wiele miejsc z "leśnymi grobami" i tak jak i Tobie - towarzyszy mi w nich zaduma nad losem tam spoczywających... hmm

Bardzo mi się Wasza przygoda podobała, a ciekawy opis wydarzeń świetnie oddaje Wasze przeżycia, czyta się z niesłabnącym zainteresowaniem cool 

Fajnie jest zdobywać nowe doświadczenia w bezpiecznych warunkach czyli trochę strachu, emocji, ale wszystko dobrze się kończy...

Latarkę noszę przy sobie zawsze od pamiętnej przygody z neną na Leskowcu - przecież miałyśmy wracać "za widoka" wink gwiazdek już zawsze doczepiony do kurtki od czasu zadymki na Gibasowej )( - cóż to za góry...  - też nauczyłam się "bezpiecznie"  tongue

W najbliższym czasie na cel wzięłam chodzenie "na azymut" - ponoć szkolenie jest już przygotowane lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

Na pewno jedna z ciekawszych i emocjonujących relacji  smile .
Już po pierwszych postach kamykusa miałem przyjemność przewertować jego blog smile .
Powiem krótko : kapitalna sprawa  big_smile . Polecam  smile

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

8

Świetna wyprawa w ekstra terenie i moje klimaty(szczególnie te noclegowe).Łaziłem w tym roku dość sporo po tym terenie ale niestety tylko w jednodniowych zaliczeniach wink Teraz czekam na śnieg,rakietki i ukochany worek raczański,pozdro.

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">