1

Temat: „Koncert na wysokim poziomie -Tomka Lewandowskiego”.

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/30000/6500/36917/thumb/p18dcek1f71nob1t8il50n1g1rqq1.jpg

Zapraszam Wszystkich miłośników poezji śpiewanej  na koncert na Tomka Lewandowskiego do Chatki na Potrójnej.  Rozpoczęcie o godzinie 19:00.

Informacje:
Rezerwacje noclegu u gospodarzy chatki - Ani i Rafała.
KONCET JEST DARMOWY, jednak będę chciał urządzał ściepę narodową na pokrycie minimalnych kosztów paliwa dla Tomka - każda złotówka się przyda. W czasie przerwy w koncercie będzie również ognisko - dlatego proszę o ewentualne przyniesienie czegoś na ognisko.
marek.angi.szczesny@gmail.com lub gg 3436325

Ostatnio edytowany przez angi (2014-01-03 17:39:25)

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

2

Odp: „Koncert na wysokim poziomie -Tomka Lewandowskiego”.

Pamiętałam o tym koncercie, ale dobrze, żeś przypomniał smile

Jedna z najbardziej znanych i lubianych cool

Jak tylko nic nie wypadnie to się melduję big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

3

Niestety nie będe mógł być na koncercie  sad . Tak przy okazji - na szczycie Potrójnej już pada śnieg  smile  cool

https://lh6.googleusercontent.com/4PJjbuTxKNSVRnGz-i_41USI8RdOZjUKD4yS-_xChog=w865-h645-p-no

nasza koleżanka z forum Ajłona na Potrójnej  smile . Foto maurycy  tongue

Ostatnio edytowany przez maurycy (2014-01-17 19:11:04)

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

4

https://lh3.googleusercontent.com/-Frqpu3tY8qg/Ut2UHb5QvoI/AAAAAAAAWho/CqYJi7g9QaI/s512/P1180080.JPG

Tomek Lewandowski

https://lh6.googleusercontent.com/-Mk-_C9O1YE0/Ut2as1txcQI/AAAAAAAAWh4/dZnWm30g7QU/s512/P1180082.JPG

Tomek z Irkiem Pacyną, który dzielnie go wspomaga

angi smile

Bardzo Ci dziękuję za zorganizowanie tego koncertu cool

Co w nim było takiego niezwykłego?

Przede wszystkim klimat smile 

Zgodzicie się ze mną, że miejsce w którym słuchamy ma znaczenie... dla twórczości Tomka było to miejsce wymarzone, potęgujące odbiór jego utworów...  cool

Po zakończeniu oficjalnej części  wink śpiewy przy gitarze trwały jeszcze długo, długo... latem pewnie by już świtało  tongue

Niosły się po chatce piosenki nie tylko powszechnie znane, ale też te, które rzadziej się śpiewa, a w sercu tkwią głęboko.
Świetne było też to, że  publiczność znała więcej niż przysłowiowe dwie zwrotki lol i dlatego
fajnie było Was spotkać, wspólnie ponucić, pobrzdękać na brzdękadełkach big_smile

angi proszę o jeszcze, o zaś, o znowu...

PS.
O tym jak ja szłam na ten koncert będzie niebawem jak i o tym co się jeszcze tej nocki i ranka wydarzyło wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Jolanta napisał/a:

PS.
O tym jak ja szłam na ten koncert będzie niebawem jak i o tym co się jeszcze tej nocki i ranka wydarzyło  wink

Zatem czekamy na dalszą cześć relacji. big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

Koncert rewelacja! Miło Was było również zobaczyć! A niektóre osoby poznać!

7

Wraz z Alkiem zjawiliśmy się w chatce tuż po koncercie i sporą część wieczoru spędziliśmy przy komputerze na omawianiu różnych spraw, więc nie mogę się wypowiadać odnośnie koncertu. Jednakże atmosfera w chatce była bardzo fajna i poznałem wielu Forumowiczów. Szczególnie ciekawe były oczywiście rozmowy z Forumowiczkamismile
Żurek był bardzo smaczny i treściwy. Dziękuję Joli za rezerwację łóżek, z których niestety zrezygnowaliśmy ze względu na głośny sen Alkabig_smile

Miło było poznać kolejnych Forumowiczów, w tym władze tego forum w osobie Lovellasmile