Temat: Wspomnienie o Gibasach Spacer wokół Leskowca
Tydzień temu w Niedziele odwiedziłem Staszka na Gibasach przyroda w tym rejonie była jeszcze dość mocno uśpiona nie udało mi się sfocić większej ilości roślinek obok miejsca na ognisko trafił się jeden i to dosłownie Fiołek Trójbarwny. Zahaczyłem o jaskinie na Czarnych działach bez liny zrobiłem fotkę wnuczce w Dziurze pod Bukiem i szukałem Bobrów w potoku mają się prawdopodobnie bardzo dobrze sądząc po ilości ogryzionych drzew niestety Bobra nie udało mi się zobaczyć .Natomiast wczoraj zaliczyłem również z wnuczką Polane Semikową i tu byłem mile zaskoczony myślałem że już po Krokusach a spotkałem jeszcze całkiem sporą ilość może już nieco przekwitnięte ale jeszcze można było nacieszyć oko sporo Przebiśniegów Pierwiosnków i Zawilców . Zaliczyłem jeszcze dwie znane mi polanki tam również były krokusy w nieco mniejszej ilości zrobiłem rundkę wokół Leskowca i wróciłem do Jagódek drogą na Zielińskiego pogoda na górski spacer była wymarzona wróciłem do domu zadowolony a wnuczka wręcz szczęśliwa.Dołączę kilka fotek Fotki z Gibasów . Fotki zrobione na Polanie Semikowej .
Ostatnio edytowany przez ferdynans (2014-04-02 19:42:56)