nena napisał/a:Osobiście uważam, że pieniążki zbierane na cel kapliczki na Gibasach powinny zostać przeznaczone właśnie na ten cel, (...)
A ja uważam neno że gdyby była potrzeba kosmetyki kapliczki na Gibasach, to Ty, jako pedagog potrafisz zmobilizować forumowiczów i sympatyków do ewentualnej składki, a to rozwiąże niepotrzebny dylemat gdzie trzymać te pieniądze?
Zresztą jak leżą – to są zmarnowane!
Brombella napisał/a: Witam
W związku z faktem zakończenia prac przy kapliczce uprzejmie proszę o wskazanie nr konta na które będę mogła przelać środki które pozostały ze zbiórki, lub wskazanie osoby której będę mogła pieniądze przekazać.
Jest tego dokładnie 667,53 PLN
Chciałabym do dnia 15.11.2013 przekazać środki w całości
Dziękuję
Rozumię Joasię naszą skarbniczkę Brombellę przy remoncie kapliczki, że chce sprawę dokończyć i się rozliczyć!!!
Nie wiem neno by chciałaś osobiście trzymać te pieniądze w domu, bo może za dziesięć lat lub później będą potrzebne. Myślę, że nie chcesz 
Wiec pozwólmy, głównemu wykonawcy, Ufkowi-Piotrkowi inicjatorowi, który osobiście wykonał wg. mnie 40% prac swymi rękoma, a 40% wykonali sponsorzy przez niego załatwieni i 20% forumowicze, by sam zdecydował o przeznaczeniu tych pieniędzy!!!
Bo gdyby nie jego zaangażowanie, to nasze forum do tej pory byłoby zadłużone
a tak mamy 600zł nadwyżki!
I zostały gonty na ewentualną naprawę dachu kapliczki 
Cel jest szlachetny i dotyczy Beskidu Małego.
Jestem za przeznaczeniem pieniędzy na remont bunkra, czyli ukazanie, uratowanie, kolejnej historii BM-u od zapomnienia 
Piotrku-Ufoku nie we wszystkim musimy się zgadzać, ale dziękuję Ci za wszystkie wspólne akcje, czy to Jawornica, czy to wielokrotnie Gibasy, i wiele innych, i życzę Ci wytrwałości w tych szczytnych dziełach,
pozdrawiam Cię ze stron tego forum

Ostatnio edytowany przez MK (2014-07-20 12:58:55)
... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.