Odp: By night ;)
piękne Djinn ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
piękne Djinn ![]()
Sporo nocnego Krakowa u mnie w Picassie dla zainteresowanych ..... nie chcę Darkowi robić tu konkurencji
Już nie bądź taki skromny. Przy Tobie to ja taaaaaaaaaaki drobny żuczek jestem ![]()
Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-06-16 22:03:18)
Witajcie,
Jeśli jeszcze mogę się podłączyć pod temat burzowy, to TUTAJ moje fotki tej samej burzy robione z "Białej Drogi" ... a potem zaczęło padać ![]()
Bardzo udane fotki, zwłaszcza ta ostatnia jest extra!!! ![]()
Trzeciej też nic nie brakuje ![]()
"Strach, strach, rany boskie, strach, strach..." - Kabaret Starszych Panów ![]()
Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-06-24 08:52:52)
Na szybko, świeża fotka spod Bereśnika (tak, wiem, to nie B. Mały)
Super,jaki czas naświetlania? Otwarta migawka?
ISO 400, Przesłona 7,1, Czas 952 sec, czyli jakieś 16 minut. Włączyłem BULB na kabelku i poszedłem na piwo ![]()
ISO 400, Przesłona 7,1, Czas 952 sec, czyli jakieś 16 minut. Włączyłem BULB na kabelku i poszedłem na piwo
Dzięki,spróbuję.
Próbuj, warto:) ja teraz tylko żałuję, że Tatry mi przysłoniło
Wieczorem widok był "miodzio", później musiało przygnać skądś te chmury, szkoda.
Jak masz możliwość, unikaj świateł miasta!! U mnie w lewym dolnym rogu Szczawnica troszkę za mocno doświetliła kadr ..... choć z drugiej strony zdjęcia nie przepuściłem jeszcze przez PS'a ![]()
Na dodatek, kolejna fotka Bereśnikowego schroniska:
Parametry:
ISO 400, Przesłona 7,1, czas 417 sek (7 minut), doświetlanie lampą błyskową z każdej możliwej strony. Zdjęcie również bez obróbki, prosto z aparatu. Może uda mi się tą(tę) flarę usunąć ......
zdjęcia robią wrażenie
piękne Djinn ![]()
No i cały ambaras w tym, że wielu widzi piękno, ale tylko niektórzy potrafią pokazać je okiem aparatu
Bardzo, bardzo Djinn pieknie ![]()
![]()
Żar w nocnej odsłonie przy pełni księżyca. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez rufi (2012-10-24 09:23:48)
![]()
Wiosenna koniunkcja Wenus Z Jowiszem. Zdjęcie zrobione z podejścia z Przełęczy Przegibek w kierunku na Magurkę Wilkowicką.
Żar w nocnej odsłonie przy pełni księżyca. Pozdrawiam
Cudo! ![]()
cudowne nocne zdjęcia rufi, gratuluję ! To z ksieżycem rewelayjne ! ![]()
![]()
No, to jeszcze jedno wygrzebane z szuflady. Tym razem Żar widziany z korony zapory w Tresnej.
Przepiękne ![]()
Super fotki. ![]()
rufi twoje zdjęcia zrobiły na mnie wrażenie Brawo Nawet nie tyle co zdjęcia nocą ale i te jesienią ![]()
Dziękujemy za te piękne obrazy ![]()
Już od 10 listopada na niebie pojawiają się pierwsze meteory z roju Leonidów. Zapoczątkowały one spektakl, którego maksimum przypadł w ostatnią noc. Obecności Leonidów możemy spodziewać się aż do 23 listopada, tak więc jedna z ciekawszych jesiennych atrakcji astronomicznych trwać będzie prawie dwa tygodnie. Zainspirowany tym zjawiskiem wybrałem się z kolegą na Nowy Świat (30 min pieszo od domu
) celem obserwacji tego zjawiska. W dolinie zaległa bardzo gęsta mgła i początkowo myśleliśmy że nic nie będzie widać. Po przejściu około 100 m przewyższenia niebo kapitalnie się przejaśniło. Nad nami rozgwieżdżone niebo, a poniżej światła przebijające się przez stosunkowo płytką, ale gęstą mgłę. Naliczyliśmy kilkanaście "spadających gwiazd" z czego kilka bardzo spektakularnych. Niestety nie udało mi się uchwycić na zdjęciu ani jednej
. Poniżej pamiątkowe zdjęcie z tego wypadu. W roli głównej Konstelacja Oriona.
![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 12 zapytań ]