26

Odp: Wieczne miasto i … :)

jolanta napisał/a:

Nie sądzę, aby dany mi był Rzym, ale z prawdziwą przyjemnością, zainteresowaniem Was czytam bo to jest Wasze - osobiste i to jest dla mnie również wartość takich postów smile

Jolanta napisał/a:

Nie sądzę, aby dany mi był Rzym[ …]

Jolu ja w życiu nie pomyślałam, że mogłabym się w Rzymie znaleźć big_smile. A tak się stało. smile. Nie należy nigdy tak myśleć, wręcz odwrotnie smile, trzeba sobie mówić, kurczę, piękny ten Rzym (bo zaiste, jest piękny smile), chciałabym tam kiedyś być i będziesz smile ! Kiedy ? … tu sam los zadecyduje smile, ale marzenia przecież się spełniają ! smile.

Ostatnio edytowany przez nena (2015-01-15 14:28:52)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

27

Odp: Wieczne miasto i … :)

Nenuś - pisząc, że nie sądzę, aby Rzym był mi dany wink miałam na myśli tylko to, że doceniam piękno Europy Zachodniej - jednak ona mnie "nie kręci"  tongue Wystarczy mi to piękno pooglądać (z przyjemnością) na fotkach - takich chociażby jak Wasze.

Moje serce mieszka na wschodzi, tam kieruję swoje oczy, za nim moja duszyczka tęskni... smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile