1

Temat: Nocleg w okolicy Palczy, Babicy

Witam!
Planuję przejść w czerwcu Mały Szlak Beskidzki w kierunku od Lubonia do Bielska. Planuję trasę zrobić w pięć dni, co nie powinno być bardzo trudnym wyzwaniem.

Mam jedynie problem ze znalezieniem miejsca noclegowego na odcinku Myślenice - Leskowiec. Czy może wie ktoś gdzie w okolicach Palczy można by zanocować? Nie chodzi mi o hotel ani o luksusy. W internecie niestety nie mogę nic znaleźć.

Pozdrawiam,
J

JIFFNET - górskie ciekawostki

2

Odp: Nocleg w okolicy Palczy, Babicy

Spróbuj: http://www.zakrzow2.caritas.pl/
Trzeba troszkę odbić od szlaku.
Do ośrodka prowadzą dwie ścieżki (przy kapliczce św. Onufrego był nawet kierunkowskaz  smile )
Nocowaliśmy tam w czasie przejścia MSB i ... byliśmy mile zaskoczeni  smile
Pozdrawiam

3

Odp: Nocleg w okolicy Palczy, Babicy

Moje noclegi były: Hrobacza Łąka, U Ani i Rafała Na Potrójnej, nad Zembrzycami TUTAJ wink potem Myślenice, Kudłacze, Mszana i końcóweczka bez noclegu na Luboniu smile

Odcinek z Zembrzyc do Myślenic jest dłuuuugi, ale idzie nie najgorzej bo po "grani: tongue

Powodzenia! I prosimy o słówko lub dwa po powrocie big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile