Temat: Zachodnia część Niżnych Tatr Zachodnich

Grzechem byłoby nie wybyć w góry w tegoroczny przepiękny bożociałowy długi weekend. Wyjazd powstał dość spontanicznie. Okolica przepiękna, a mało uczęszczana. Czytajcie, oglądajcie i bierzcie z tego wszyscy.

https://lh3.googleusercontent.com/-1hMKK5rwhus/VXVM6y2ddtI/AAAAAAAAUaw/LAvu7imF70s/s640/IMG_1816.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-NBy5ICYN1Hg/VXVNEVUIrhI/AAAAAAAAUcw/vm8HWDaFZWQ/s640/IMG_2272.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-ISFqfcRktOM/VXVM4wxiNgI/AAAAAAAAUac/L10Iocm0Tp4/s640/IMG_1675.JPG

Ostatnio edytowany przez sprocket73 (2015-06-08 20:02:57)

2

Odp: Zachodnia część Niżnych Tatr Zachodnich

Cudne Niżne Tatry, cudne widoki i cudowny brak tłumów na szlakach  smile
Weekend w 100 % udany!  cool

3

Piękne miejsce! Zachodnia część Niżnych Tatr przypomina bardziej Małą lub Wielką Fatrę! Niżne Tatry od Wielkiej Fatry dzieli tylko Dolina Korytnicka.
Gdy byliście w Liptovskiej Lúžnej ja odwiedziłem miejscowość po fatrzańskiej stronie - Vyšná Revúca smile

4

Same ochy i achy!   cool

Piękna wyprawa, widoczki, kfiotki i łobuziak Tobi na zagranamicznym wink szlaku big_smile

Do tylu rzeczy mam odwagę, a do tych "obcych gór" jakoś nie... hmm  i bardzo mi szkoda... trza mi nad tym popracować  tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Jolu, odwagi!
Ja uwielbiam Słowację, bo tam góry są jednak ciekawsze niż u nas... wyższe, więcej skałek, bardziej urozmaicone. Ludzi chodzi mniej, więc jest intymniej, szlaki często to ledwo przedeptane ścieżki, nie ma quadowców i motorowców. Z racji innej gospodarki leśnej mniej jest rozjeżdżonych dróg przez ciężkie maszyny. Mają lepsze piwo wink
Zmobilizuj się i pojedź... w końcu Słowacja to nie taka zagranamicza wink

6

Czytając relacje forumowiczów i oglądając fotki nie mam co do tego wątpliwości, ale... muszę nad tym popracować, a jak się zadzieje to się tu "wyspowiadam:  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

Prześliczne foty  cool  sprocket73 smile Macie szczęście do pogody, albo do wolnego ! big_smile

A tak jeszcze gwoli ścisłości smile

fot. 4 – to przekwitnięte kwiatostany  lepiężnika
fot. 5 fiołek trójbarwny

Ostatnio edytowany przez nena (2015-06-09 15:18:21)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

8

dzięki Nena za uwagi botaniczne... z tym łopianem to prawdopodobnie rodzice mnie źle nauczyli, a że bratek to tak naprawdę fiołek dowiedziałem się dopiero teraz smile

9

sprocket73 napisał/a:

(...) ... z tym łopianem to prawdopodobnie rodzice mnie źle nauczyli (...)

hihi... wielu z nas tak ma  wink