Temat: Mała Fatra Krywańska raz a dobrze!

Witam,
to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.
Po głowie od dłuższego czasu chodzi mi plan, aby zaatakować Małą Fatrę.
Trasę na zdjęciu niżej chciałbym przejść z dziewczyną oraz z psem na spokojnie w 2, a nawet jak będzie piękna pogoda to w 3 dni. Nocleg w namiocie gdzieś na trasie. Jest to wykonalne? Chodzi mi o to czy po drodze trafię na odcinki za strome do przejścia z psem i za razem nie do ominięcia? Pytam, bo jeszcze nigdy nie byłem w Małej Fatrze.

http://i.imgur.com/uO7BYBF.jpg

Trasę chciałbym przejść w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara ze Stefanowej przez: Boboty, Tiesnavy, Sokolie, Baraniarky, Kroviarske itd

Liczę na waszą pomoc i pozdrawiam smile

Ostatnio edytowany przez Pecefau (2015-08-08 15:26:17)

2

Odp: Mała Fatra Krywańska raz a dobrze!

W sprawach wędrówek z pieskiem najbardziej kompetentny będzie kamykus, ale go tu już dawno nie było.... hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

3

A co do nocowania w namiocie. Wiem, że na terenie parku narodowego jest zakaz, ale kurde czytałem kilka relacji z wycieczek tymi trasami i ludzie spali normalnie na dziko i teraz nie wiem co robić ;/ Jak na złość na tej trasie na mapie nie pokazuje mi żadnych szałasów itd

4

Namiot rozbijasz o zmroku a zwijasz o świcie i nie ma problemów smile Obok Chaty na Gruni można było rozbić namiot (musisz sprawdzić).

Ostatnio edytowany przez Cyberniok (2015-08-10 11:40:52)