1

Temat: Koziczki na )( Liliowe :)

Właściwie to nie wiedziałam pod co podpiąć ten temat big_smile. Leżąc sobie w zeszły czwartek na )( Liliowe miałam szczęście przyglądać się tuż obok mnie pasącym się koziczkom. wink

https://lh3.googleusercontent.com/-t3d6-YfgHEg/VdS0yeERYqI/AAAAAAAAaJs/807FuGdMCao/s800-Ic42/IMG_1735.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-W2N7GNM42Gc/VdS0yftkLFI/AAAAAAAAaJs/kOp9MipI_dA/s800-Ic42/IMG_1738.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-6HFe5_jWuTQ/VdS0yWfQO8I/AAAAAAAAaKg/ROCYETIgnj4/s800-Ic42/100_3743.JPG

Kozice w Tatrach już tak przyzwyczaiły się do turystów, że można do nich całkiem blisko podejść. Nie boją się wścibskich ludzi. Czy to dobrze … ? Nie można jednak przy nich wykonywać gwałtownych ruchów. Zachowawszy wszystkie procedury ... udało mi się zrobić kilka całkiem fajnych ujęć smile. Co tu dużo mówić - byłam w swoim żywiole ... big_smile wink.

Piękne zwierzęta ! smile. Po kliku na zdjęcie poniżej - krótki pokaz slajdów z mojej sesji zdjęciowej smile

„[…]Wolna córa gór patrzy na łańcuch u nogi
Mętnem skazanki okiem, bez nadziei błysku,
I skargi dziwne, ludzkie, śle ku skał urwisku,
Rzekłbyś: to śpiew łabędzi po wolności drogie[…]”

/Franciszek H. Nowicki/

https://lh3.googleusercontent.com/-Y0pXpeXU8C8/VdS8DC8YalI/AAAAAAAAaKs/lg48QexRjpc/s800-Ic42/IMG_1747.JPG
fot. nena

PS. Lepsze efekty wizualne uzyskuje się po ściągnieciu sobie pliku na kompa. Dropbox niestety ścina i zniekształca foty.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

2

Odp: Koziczki na )( Liliowe :)

Hmmmm... myślałam, że dla ufocenia tych koziczek trza zorganizować jakieś podchody i to koniecznie w odzieniu maskującym wink  big_smile a tu proszę - wystarczy leżeć! lol

Piękna sesja z koziczkami! cool

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

Nena fajne zdjęcie spod nóg wink

jolanta napisał/a:

Hmmmm... myślałam, że dla ufocenia tych koziczek trza zorganizować jakieś podchody i to koniecznie w odzieniu maskującym wink  big_smile a tu proszę - wystarczy leżeć! lol

Widać musiały się przyzwyczaić do pozytywnie nastawionych turystów smile

4

Nenuś, a na pierwszym zdjęciu to tymi nóżkami zasłaniasz, czy też zanęcasz kozice?   wink

5

Staszek napisał/a:

Nenuś, a na pierwszym zdjęciu to tymi nóżkami zasłaniasz, czy też zanęcasz kozice?   wink

Skoro ich tyle przyszło to pewnie to drugie big_smile big_smile big_smile tongue

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

nena napisał/a:
Staszek napisał/a:

Skoro ich tyle przyszło to pewnie to drugie big_smile big_smile big_smile tongue

Czyli głównie  ...  capy.   big_smile

7

Staszek napisał/a:

Wcale nie złośliwcze … ! big_smile, ja tam widzę głównie śliczne kozice big_smile !

8

nena napisał/a:
Staszek napisał/a:

Wcale nie złośliwcze … ! big_smile, ja tam widzę głównie śliczne kozice big_smile !

Kozice, czyli rozumiem kozy.   smile

To zapewne były to kozy hejterki  smile  albo ... genderki.    yikes
big_smile  big_smile  big_smile

9

Staszek napisał/a:

To zapewne były to kozy hejterki  smile  albo ... genderki.    yikes
big_smile  big_smile  big_smile

sorry, takie czasy mamy  big_smile  big_smile  big_smile

10

nena napisał/a:

Ciekaw jestem czy niedźwiedzie też tak można zwabić?

Mogę się poświęcić i robić zdjęcia z takiego eksperymentu.  smile  Oczywiście przez dobry teleobiektyw.  lol

11

Staszek napisał/a:

Mogę się poświęcić i robić zdjęcia z takiego eksperymentu.  smile  Oczywiście przez dobry teleobiektyw.  lol

Oj nagrabiłeś sobie teraz, nagrabiłeś … big_smile !

12

nena napisał/a:
Staszek napisał/a:

Oj nagrabiłeś sobie teraz, nagrabiłeś … big_smile !

Chyba jednak nie warto sie poświęcać.   big_smile