Odp: Zgadnij, co to jest / gdzie to jest ?
kolor się zgadza ale to nie ten szlak ![]()
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 158 159 160 161 162 … 310 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kolor się zgadza ale to nie ten szlak ![]()
Okolice Hali Uszczawne albo...już nie wiem co ![]()
niedaleko tego szlaku jest taka oto dziura
![]()
Jaskinia Wickowa hmm Martoszka ?
panowie, musicie strzelać dalej ![]()
Ostatni mój strzał: podejście na Pilsko od schroniska.
nie
Idę na Leskowiec, jak wrócę chciałbym zobaczyć dobrą odpowiedź, Narka
Na pierwszym planie widać Płone w Żabnicy. Dlatego sądzę że zdjęcie jest zrobione z zielonego szlaku między Halą Boraczą a Lipowską.
Eugeniuszu, nie unoś się. Widać na tyle dużo, że można dość precyzyjnie wskazać miejsce zrobienia. Łamana Skała była moim pierwszym pomysłem, ale chciałem dać pełną odpowiedź, a nie mogłem wpaść na to co za przysiółek jest na pierwszym planie. Zakładałem, że jest to coś z Pasma Pewelskiego, ale nic nie pasowało. Tomrod pewnie ma rację, że to Żabnica-Płone, a przysiółki z które ja sobie typowałem widać na drugim pranie w dali po prawej (np. Pewel Wielka - Madeje).
Ogólnie apeluję o tolerancję dla zadawanych zagadek. Wiadomo, że jednym mogą nie pasować kapliczki, innym robaki, jeszcze innym zdjęcia z dużym zoomem, albo niewiele mówiący fragment szarego lasu bukowego... ale to zabawa. Jeżeli zadano zagadkę, która się nie podoba, nie oznacza, że należy się obrażać, rezygnować z punktów i robić focha. Autor zadał, inni zgadują albo nie... ale nie krytykujmy, że zagadka jest zła. Mnie osobiście zagadka Kisiela się bardzo podoba ![]()
Po wpisie Tomroda wycofałem zaraz, musi znać dobrze te przysiółki i na pewno wygrał. Ale do tej pory to było trudne ponad miarę. Korzyść jest faktycznie duża, bo przypomni Beskid Żywiecki dość dokładnie. Jesteście najlepsi, to się dobrze pisze. Kiedyś dano mi bardzo dobre zdjęcie Babiej Góry z cmentarza w Sławkowie, koło Dąbrowy Górniczej, zrobione teleskopem. Wysiadłem, choć nie powinienem. Wszystko ma swoje granice. Pozdrowienia.
Na pierwszym planie widać Płone w Żabnicy. Dlatego sądzę że zdjęcie jest zrobione z zielonego szlaku między Halą Boraczą a Lipowską.
zakończę już tą zagadkę i przyznam cały punkt Tomrodowi 0,5 za odgadnięcie miejsca + 0,5 za Eugeniusza Kępińskiego
zdjęcie zrobiłem z podejścia na Redykalny Wierch, gdzie z zielonego odbija się na czarny szlak
uważam, że po moich podpowiedziach można było spokojnie odgadnąć zagadkę. Wystarczyło rozłożyć sobie mapę, popatrzyć na Rysiankę i poszukać czarnego szlaku gdzie obok znajduję się jaskinia

137 - sprocket73
112 – kisiel
49 - jolanta
43,5 - baca
38,5 - Gustek
36,5 – Cyberniok
30,5 - nena
22 - darkheush
21,5 - Darek Tlałka
20,5 - MF
19,5 - MK
17,5 - łysy z łysiny
17,0 - Tomrod
14 - Bisqp
13,5 - rufi
13 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
10,5 - 740715
8 - Karo
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek, teksanski
5,5 - Skorpion
5 - Macieks, mały pikuś
4,5 - marekk500
4 - bcFan, kruwad
3,5 - jardo
3 - Eugeniusz Kępiński
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
1 - Inga, Paweł, piotr, Staszek
Dziękuję za cały punkt.
Żeby trochę uatrakcyjnić grę proponuję żeby zagadkę zadał pierwszy chętny forumowicz ![]()
No to jedziemy dalej, żeby temat nie zamarzł ![]()
Gdzie to jest ?
Widziałem coś podobnego przy niebieskim szlaku z Kóz do Żarnówki - na wschód od Wilczego Stawu.
A ja powiem, że to Wilczy Staw ![]()
Z Wilczym Stawem sprawy mają się tak, że kiedyś był jeden i nie było problemu. Potem zrobili drugi, większy. Można sobie o tym przeczytać choćby tu na naszym forum: http://www.beskidmaly.pl/pun/topic1376.html
Na mapach googla, a także np. na tym blogu: http://mateuszorantek.blogspot.com/2014 … ozach.html, można przeczytać, że mamy teraz dwa Wilcze Stawy - Stary i Nowy.
Natomiast to, co było przedmiotem zagadki, to jest jeszcze coś innego. Mały sztuczny zbiornik wodny na wschód od Starego Wilczego Stawu, niedaleko niebieskiego szlaku. Jest całkowicie porośnięty drzewami, które pewnie za parę lat obumrą. Czyli MF był tutaj bardzo precyzyjny ![]()
137 - sprocket73
112 – kisiel
49 - jolanta
43,5 - baca
38,5 - Gustek
36,5 – Cyberniok
30,5 - nena
22 - darkheush
21,5 - Darek Tlałka, MF
19,5 - MK
17,5 - łysy z łysiny
17,0 - Tomrod
14 - Bisqp
13,5 - rufi
13 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
10,5 - 740715
8 - Karo
5,5 - Skorpion
5 - Macieks, mały pikuś
4,5 - marekk500
4 - bcFan, kruwad
3,5 - jardo
3 - Eugeniusz Kępiński
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
Mikuszowice, pod Łysą Górą.
Mikuszowice, pod Łysą Górą.
Strzał w "10" ![]()
137 - sprocket73
112 – kisiel
49 - jolanta
43,5 - baca
38,5 - Gustek
37,5 – Cyberniok
30,5 - nena
22 - darkheush
21,5 - Darek Tlałka, MF
19,5 - MK
17,5 - łysy z łysiny
17,0 - Tomrod
14 - Bisqp
13,5 - rufi
13 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
10,5 - 740715
8 - Karo
5,5 - Skorpion
5 - Macieks, mały pikuś
4,5 - marekk500
4 - bcFan, kruwad
3,5 - jardo
3 - Eugeniusz Kępiński
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
Może by zrobić restart i punkty Sprocketa i Kisiela jużzawsze dzielić przez 3 ?:]
Gdzie to jest?

Taki tabor dojechał gdzieś pomiędzy Złotą Górkę a Trzonkę jeśli dobrze kojarzę ![]()
Nie wiem gdzie to jest, ale chcę zaznaczyć że dobiliśmy do 4000 postów
. Gratuluję!
Taki tabor dojechał gdzieś pomiędzy Złotą Górkę a Trzonkę jeśli dobrze kojarzę
Ciepło. ..
Proszę o precyzyjne określenie lokalizacji, np kolor szlaku przy, którym stacjonuje tabor ;-)
Strony Poprzednia 1 … 158 159 160 161 162 … 310 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.147 sekund, wykonano 13 zapytań ]