101

Odp: Relacje Joli z trasy MSB

No pięknie Jolu big_smile Jak się chce, to można. A i relacyja wciągająca, wielka szkoda, że już dotarłaś (tym razem wirtualnie) na Luboń, bo było co poczytać i chętka na MSB coraz większa wink Panoramki wciągają, oj wciągają wink Cóż jeszcze mogę dodać - na pewno odwaliłaś kawał dobrej roboty, Twoje uwagi nt. szlaku z pewnością się przydadzą następcą (w tym i skromnemu autorowi tych słów).

A tak trochę off-top. Czy Lubomir zaliczyć do Beskidu Wyspowego. Z jednej strony Kondracki tak go właśnie klasyfikuje. Z drugie zaś strony, zaliczany jest on do Korony Gór Polski, jako najwyższe wzniesienie Beskidu Makowskiego. Nie chcę tu wywoływać zbędnej dyskusji, ale sam przychylałbym się do tej drugiej klasyfikacji, ponieważ pasmo Łysiny i Lubomira nie stanowi osobnej wysepki (jak inne szczyty Wyspowego), tylko jest wyraźnym pasmem właśnie. Ale tą kwestię pozostawmy otwartą, wszak nie o tym tu mowa wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

102

Jolu to coś między innymi dla ciebie

Odznaka za zdobycie MSB

http://www.radom-ch.ptt.org.pl/informacje/images/odznaka_msb_ptt.png

szczegóły tu

Jeszcze raz gratuluję

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

103

Bardzo mi się podoba logo i grafika tej odznaki. smile Chyba coś pomyślę nad tym:) Etapowo już też przeszedłem, ale Jola przykład dała dobry smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

104

No proszę big_smile

Doczekał się nasz Mały Szlak Beskidzki swojej odznaki.  I fajnie - jest tego naprawdę wart  smile

Cisza, spokój, piękne widoki, czegóż chcieć więcej....  cool

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

105

Przeczytałem i zafascynowany już wiem jaka będzie moja pierwsza(dłuższa)wyprawa w tym roku.
Dziękuję Ci moja inspiracjo big_smile  wink

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">

106

mały pikuś napisał/a:

Przeczytałem i zafascynowany już wiem jaka będzie moja pierwsza(dłuższa)wyprawa w tym roku.

Mały pikusiu - polecam tą wędrówkę gorąco bo warta jest tego, aby ja odbyć! I myślę, że to będzie takie dopełnienie tego długaśnego, czerwonego szlaku big_smile
Przypuszczam, że w kawałkach pewnie znasz wink

mały pikuś napisał/a:

Dziękuję Ci moja inspiracjo big_smile  wink

Cała przyjemność po mojej stronie - Wirtualny Aniele Stróżu wink  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

107

Jakiś czas temu Mateusz Grzegorzek i Angelika Kantor przygotowali w oparciu o własną wędrówkę Przewodnik Turystyczny Mały Szlak Beskidzki można go pobrać w pdf-ie ze strony mynaszlaku.pl

Może sie komuś przyda przy planowaniu własnej wędrówki smile