1

Temat: Sprzatamy Beskidy z PTT 2016

23 kwietnia 2016 rusza kolejna edycja akcji Oddziału PTT w Bielsku-Białej  - "Sprzątamy Beskidy z PTT". Będzie realizowana w kwietniu, maju i czerwcu 2016 r.

4 czerwca 2016 - sprzątamy Beskid Mały - rejon Hrobaczej Łąki

https://lh3.googleusercontent.com/-AZ_1C_w8omA/Vvp0b0B69II/AAAAAAAAc-o/i7lb04ww2QQYxQ__cEKqOcf7jVAbq0llgCCo/s800-Ic42/12916775_842426032553502_2763052445284861647_o.jpg

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Odp: Sprzatamy Beskidy z PTT 2016

Ostatnio mam niewielki wkład w utrzymaniu czystości w Beskidzie Małym, w końcu jestem od ochrony przyrody i muszę ratować mój budżet przy tym co się teraz wyprawia big_smile

3

Byłem wczoraj razem z moją najmłodszą córką na sprzątaniu Hrobaczej. Bardzo pozytywna akcja! Artykuł o wydarzeniu:
http://www.beskidzka24.pl/artykul,wielk … 45239.html

4

Wielki szacunek dla organizatorów akcji, a także dla wszystkich uczestników! cool

107 fotek, ale jeśli mnie oko i pamięć nie myli to wypatrzyłam Was na kilku wink

... tak jeszcze przy okazji, w schronisku na H(Ch)robaczej Łące od miesiąca jest nowa obsada i już widać pozytywne zmiany big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Tak, zmiany w schronisku są bardzo pozytywne. Zamówiłem kawę i paluszki, a po chwili sądziłem, że nie mam pieniędzy - zaproponowano mi, że zapłacę następnym razem. Po chwili znalazłem pieniądze i zapłaciłem, ale takiego właśnie podejścia do człowieka oczekiwałoby się w schroniskach górskich. Muszę się tam raz jeszcze na spokojnie wybrać smile

6

kanton napisał/a:

Tak, zmiany w schronisku są bardzo pozytywne. (...)

Przede wszystkim jest dużo czyściej, udostępniono też w budynku toaletę, wodę do mycia rąk, a dla nocujących także natrysk (okazuje się, że były zawsze, tylko nieudostępniane).

Na poddaszu rusza niebawem remont dodatkowego pokoju na noclegi smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile