Odp: Zgadnij, co to jest / gdzie to jest ?
Zaryzykuję Zurawnicę, może nawet Lipska Góra, ale to z pewnością daleko na wschód Beskidu Małego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 184 185 186 187 188 … 310 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zaryzykuję Zurawnicę, może nawet Lipska Góra, ale to z pewnością daleko na wschód Beskidu Małego.
ze szczytu Potrójnej ?
Jaśkowa Polana / rejon Królewizny / . Czajewski śledzi temat, jeszcze ma dużo czasu.
Dalej pudła... może pomyślcie o czymś bardziej na północ ![]()
Z żółtego pomiędzy Iłowcem a Łysą Górą?
Z podejścia na Iłowiec z Czartaka
tylko już dość wysoko
Wciąż nic... ale ciekawostką jest to, że Eugeniusz wskazał już dwie lokalizacje widoczne na moim zdjęciu ![]()
Teraz jest już pora na Kisiela, aby prasknął tę babuszkę. Piszę żartobliwie ale poważnie w zamyśle. Choć trochę żal, bo w ostatnią niedzielę byłem na Babiej Górze po dokładnie pięciu miesiącach, co nie zdarzyło mi się od 60 lat / taka przerwa /. Dam jeszcze Jaroszowicką Górę.
Jaroszowicka również nie... ale zastanówcie się nad moją ostatnią podpowiedzią - wszystko powinno być jasne - w miarę ![]()
To, że nie Jaroszowicka to byłem pewien. To tak, aby coś na koniec napisać. Nie ma już tam dużego pola manewru. Może w ogóle już na północnych stokach, przy zejściu czarnym i żółtym do Gorzenia Górnego. Ale to musiałoby być jeszcze dość wysoko. Ten jeden podany przez Ciebie punkt to musi być Iłowiec, wtedy to by się zgadzało. Jeżeli nie, to nie chcę więcej używać rusycyzmów. Chociaż to ma sens, bo mija właśnie 104 rocznica wejścia W.I.Lenina na Babią Górę.
Dobrze kombinujesz Eugeniuszu... można powiedzieć robi się "ciepło" ![]()
Jadnak północne stoki czegokolwiek to nie są, zejście czarnym i żółtym do Gorzenia Górnego również nie. Jest tam jeszcze pole manewru.
Tak, potwierdzam, że na pierwszym planie mojego zdjęcia, z prawej strony widać kawałek Iłowca. Na ostatnim planie (lewa strona) przed Babią widać Żurawnicę. Pomiędzy nimi przez prawie całą szerokość zdjęcia ciągnie się grzbiet z zielonym szlakiem z Jamnika na GJPII.
Więc gdzie stałem robiąc to zdjęcie?
Może Gibasów Groń ?
dokładnie punktu nikt nie powie, ale to idąc z Dzwonka na Iłowiec, w miejscu, najprawdopodobniej na żółtym szlaku, gdzie przed Iłowcem / szczytem, dość jeszcze daleko / odsłania się ten widok.
Ależ nie. Przecież z żółtego szlaku nie ma prawa być widać Babiej, bo przesłania ją właśnie Iłowiec. A jak gdzieś pod Iłowcem odsłania się widok na Babią, to na takim zbliżeniu nie byłoby widać Iłowca - to nie możliwe.
A dokładnym punktem z którego zrobiono zdjęcie jest szczyt i to na szlaku. Co to za szczyt?
to musi być Kałakolczik , idąc dalej tematem. 375 m. npm.
katoryj griemit'
adnazwuczno
Identyczny widok jest na stronie Dzwonka, nie da się go jednak przenieść. Nie zastanawiaj się długo sprocket, bo nie ja wprowadziłem rusycyzm na Forum i poszedł gładko. Prędzej już włoszczyznę. Nie byłem tam nigdy, muszę się przejść, ale widoki! Tatry od Małego Kieżmarskiego do Małego Lodowego.
Dało się przenieść ten widok, bardzo piękny. Jest to dla mnie kształcące. Na pewno wielu Forumowiczów znało odpowiedź wcześniej. ![]()
Magurka Ponikiewska ![]()
OK, czas zakończyć tą skomplikowaną zagadkę.
Dokładne miejsce wykonania zdjęcia oznaczone strzałką:
Jeżeli uznamy, że Goryczkowiec (Dzwonek) ma dwa wierzchołki. To z wierzchołka głównego Babiej nie widać (zasłania ją Iłowiec). Natomiast zdjęcie zostało wykonane z drugiego wierzchołka, położonego nieco na północny wschód, tam gdzie przechodzi czarny szlak (dlatego pisałem szczyt ze szlakiem).
Brawo dla Eugeniusza za upór ![]()
155 - sprocket73
135 - kisiel
53 - jolanta
46 - Cyberniok
43,5 - baca, Gustek
34,5 - nena
25 - MF
24,5 - Darek Tlałka,
22 - darkheush
19,5 - MK
19,0 - Tomrod
18,5 - łysy z łysiny
17,5 - rufi
15,5 - Bisqp
13 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
11,5 - 740715
11 - Karo
10,5 - Eugeniusz Kępiński
8 - bcFan
7- teksanski,mały pikuś
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek, Staszek
5,5 - Skorpion
5 - Macieks,
4,5 - marekk500
4 - kruwad
3,5 - jardo
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
1 - Inga, Paweł, piotr, jasiomateuszek
Dziękuję za mapę sprocket, nie mam takiej z Dzwonkiem. Za chwilę w roślinach dam dzwonka białego. Spokojnie. Dzwonek wszech czasów i tak należy do Paganiniego.
Z Leskowca widać bardzo dobrze cztery szczyty: Gancarz, Pilsko, Skrzyczne, Babia Góra. Proszę ułożyć te szczyty w kolejności od północy do południa.
Gancarz Babia Gora Pilsko Skrzyczne ![]()
Strony Poprzednia 1 … 184 185 186 187 188 … 310 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.103 sekund, wykonano 12 zapytań ]