4,826

Odp: Zgadnij, co to jest / gdzie to jest ?

Potrójna (Czarny Groń)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4,827

Kierunek wschodni od Leskowca jest niemożliwy. Za daleki na jeden dzień. Wyszliśmy na Leskowiec z Mydlarzy, ale nie tam mieliśmy samochód.

4,828

Złota Górka

4,829

Wyżej napisałem, że kierunek wschodni od Leskowca jest niemożliwy. To całkiem inna strona. A Złota Góra to nawet poza marzeniem.

4,830

Żurawnica?

4,831

Turoń ?

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4,832

Nie Żurawnica. To jest trudne, bo jest to poza szlakami i to dość daleko. Chodzimy tam czasami jak pobłądzimy. To jest nie na wschód ani na zachód.  Wyszliśmy na Leskowiec z Rzyk-Mydlarzy. Samochód nie był w Mydlarzach, ale też nie mógł być po południowej stronie MSB. Tutaj mamy 400-500 m do samochodu.

4,833

Nie Turoń, zdjęcie jest bez zoomu, do tego szczytu jest może 1h15m, może nawet nie. Ostatni opis, post, jest dokładny. Należy się trzymać samochodu a szczyt potem.

4,834

Magurka

4,835

Gancarz?

4,836

Leskowiec był w poniedziałek zamglony, z Przełęczy Midowicza nie było widać schroniska, w którym z resztą nie byliśmy. Gancarz jest lepszy z tych wszystkich propozycji. Ostatnia podpowiedź: gdzie musieliśmy zostawić samochód aby wyjść z Mydlarzy na Leskowiec. Od tego miejsca 400 m jest robione to zdjęcie. Góra jest całkiem blisko. Posługiwanie się wyłącznie zoomem w konkursach rodzi określoną wyobraźnię, która do tego zdjęcie się nie ma.

4,837

Czoło ?

4,838

Do samochodu szliśmy przez Czoło.

4,839

No to może Klimaska... ?

4,840

Wycieczka była na Leskowiec z Mydlarzy. Samochód zostawiliśmy w miejscu, gdzie nie da się dojechać do Mydlarzy, dodaję bo droga się kończy. Z Leskowca do samochodu szliśmy przez Czoło. To wszystko napisałem. Samochód był w dolinie, to widać. Gdyby z tej doliny widać było Klimaskę, to tam z każdego asfaltu dojedzie do Mydlarzy i byłoby wiele łatwiej. A musieliśmy dojść i to dość dobrze, jak na mnie. Ten samochód jest tak ważny, bo stamtąd widać tylko ten jeden wierzchołek.

4,841

A jeszcze wracaliśmy z zapory, to nie jadąc do Mydlarzy samochodem, zaoszczędziliśmy sporo ropy. Musieliśmy to nadrobić pieszo.

4,842

Łysa Góra  big_smile ?

4,843

Nena! skoczę z balkonu zaraz. Zadajesz pytanie.

4,844

i proszę o odpowiedź TAK lub NIE big_smile

4,845

158 - sprocket73
136,5 - kisiel
54 - jolanta
49 - Cyberniok
46,5 - Gustek
43,5 - baca
37,5 - nena
27 - MF
24,5 - Darek Tlałka,
22 - darkheush
19,5 - MK
19,0 - Tomrod
18,5 - łysy z łysiny
17,5 - rufi
15,5 - Bisqp
15 - Eugeniusz Kępiński
14,0 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
11,5 - 740715
11 - Karo
9 - bcFan
8 - mały pikuś
7- teksanski,
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek, Staszek
5,5 - Skorpion
5 -  Macieks,
4,5 - marekk500
4 - kruwad
3,5 - jardo
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
1 - Inga, Paweł, piotr, jasiomateuszek

4,846

Teraz wszystko jasne ! big_smile
Po tych długich męczarniach big_smile wink będzie myślę szybko i łatwo smile

Czego fragment widać na zdjęciu i gdzie to się znajduje ?

https://lh3.googleusercontent.com/6094Uuh1GoXrs0-TSZut453HFIxQB_RiX_wmHAmSA2w4lyA68xaO3VyRL-qfZ1FOJjFu8r2j2N9a2Q=w900-h700-no

Ostatnio edytowany przez nena (2016-10-13 21:29:05)

4,847

Pierwsza myśl - Kozie Skały na Żurawnicy

EDIT: chociaż nie... Zamczysko i Ścieszków Groń wink

Ostatnio edytowany przez sprocket73 (2016-10-13 21:48:00)

4,848

Podobno pierwsza myśl najlepsza, ale nie zawsze się sprawdza ... big_smile.

Ścieszków, a czasem również Ściszków czy Ścieżków Groń (na starych mapach) zostały błędnie wprowadzone i zatwierdzone. Skały te bowiem znajdują się na Łysinie.

159 - sprocket73
136,5 - kisiel
54 - jolanta
49 - Cyberniok
46,5 - Gustek
43,5 - baca
37,5 - nena
27 - MF
24,5 - Darek Tlałka,
22 - darkheush
19,5 - MK
19,0 - Tomrod
18,5 - łysy z łysiny
17,5 - rufi
15,5 - Bisqp
15 - Eugeniusz Kępiński
14,0 - tomkos
12,5 - harnaś wołoski
11,5 - 740715
11 - Karo
9 - bcFan
8 - mały pikuś
7- teksanski,
6,5 - Miluś, lowell79, Klimek, Staszek
5,5 - Skorpion
5 -  Macieks,
4,5 - marekk500
4 - kruwad
3,5 - jardo
2,5 - wizjoner
1,5 - kris_61
1 - Inga, Paweł, piotr, jasiomateuszek

4,849

Specjalnie dla Eugeniusza coś prostego - zdjęcie bez zoomu wink
Szczyt zaznaczony strzałką to...?

https://lh3.googleusercontent.com/PX_wnxzsNVWjDYMAZ-Tv0xU4USex3zp6CVXt9LzetoFqTVHmZLGA-UkFKG6tdPbjEPh3RnpWGdYrMQ=w1114-h743-no

4,850

Żurawica?