Temat: Rykowisko jeleni szlachetnych w Beskidzie Małym

Witam, Gdzie dokładnie najlepiej jest się wybrać na rykowisko jeleni w Beskidzie Małym? Pozdrawiam. smile

2

Odp: Rykowisko jeleni szlachetnych w Beskidzie Małym

do urzedu miasta

3

Janusz napisał/a:

do urzedu miasta

big_smile wink

Oskarze ja np. już wczoraj gdzieś na stokach Klimaski słyszałam ryczące jelenie. smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Nie tak dawno temu ryczące jelenie słyszałem w Międzybrodziu Bialskim, u źródeł potoku Żarnówka Duża. Ryk był tak donośny że było go słychać w odległości paru kilometrów. Na rykowisko nie jest tak trudno trafić. Wystarczy chodzić po lasach Beskidu Małego i nasłuchiwać smile

5

Dariusz, dzięki za informacje, spróbuje założyć też w tym tygodniu foto-pułapkę i zobaczę co się sfotografuje, Pozdrawiam smile

Podchodziły nocą pod samą chatkę pod   Potrojną kilka lat temu. Rozrabiały niemożliwie. Popytaj chatkowego.

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?

7

Moje obserwacje jeleni z ostatnich dni to samica stojąca na lewym pasie drogi jadąc w kierunku Suchej na drodze powyżej tamy na Skawie o 5:00 rano !!!

Oraz samica i ogromny samiec z ogromnym porożem widziany w niedzielę nieopodal Leskowca.

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

8

Ponikiew / Kocurowo, idąc w góry .