Odp: Oczyszczanie ruin i akcja malowania krzyża na Jawornicy
Może od razu nowy temat zrobisz Darku, "ufok i jego alkoholizm górski". ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może od razu nowy temat zrobisz Darku, "ufok i jego alkoholizm górski". ![]()
Być może przybędę z jedną dodatkową Owieczką. Tylko mi Jej nie wystraszcie...
bo łby pourywam ![]()
Tylko mi Jej nie wystraszcie...
Wierzysz w cuda??? No tak, pod krzyżem się zdarzają ![]()
Ja w cuda wierzę!!!
W BM się zdarzają ![]()
Na przykład "niespodziewane" spotkania na szlaku ![]()
Na przykład "niespodziewane" spotkania na szlaku ![]()
Słuchajcie!!! Gadałem dziś przez gada z moim serdecznym przyjacielem, adminem portalu e-beskidy.com. Chciałby zrobić o tym co już zostało zrobione na Jawornicy, a i też o tym co zostanie zrobione, fotoreportaż na stronie głównej portalu. Baca, proszę o kontak tel. Nr wysyłam na PW ![]()
Się zrobi
Ja w sobotę zabieram aparat ![]()
Weź to co trzeba, czekam na obiecaną galerię:)
Djinn obiecaną galerię bedziesz miał. Szkiełko będzie przetestowane na Jawornicy i w najbliższą sobotę w Kraku, może jakiś mały plener w sobotę do południa ![]()
W sobotę do południa, to ja będę jakieś 350 km stąd
......
Dobra wiadomość ![]()
Dzisiaj odebrałem od sponsora „ALPBUD” (Jurka i Marka) farby na nasz krzyż – są już w Kętach.
W dniu zlotu wywiozę je - będą potrzebne szczotki druciane różnych kształtów, ostre śrubokręty do wydłubywania rdzy z zakamarków, jakieś pasy (dla malujących) z umocowanym pojemnikiem na farbę. Trzeba od razu zaplanować datę malowania warstwy nawierzchniowej, gdyż po podkładzie powinno się od kilku godzin do miesiąca odczekać.
Życzmy sobie pogody! ![]()
Zła wiadomość. Niestety nie będę mógł uczestniczyć w malowaniu krzyża na Jawornicy. Muszę zrezygnować z imprezy z przyczyn osobistych. No i na jakiś czas to mnie w górach nie zobaczycie.... Pozdrawiam
Jeśli jest ktos chętny to mogę zabrac do samochodu, mam 3 miejsca wolne.
Mi okazuje się, że mam w tym dniu wesele ale na pewno rano będę z wami w górach Przynajmniej ja będę od rana chciał się wyspinać na szczyt
Mi okazuje się, że mam w tym dniu ......
Twoje wytłumaczenie rozgrzeszy tylko deszcz ![]()
Miłej zabawy, a nam życz dobrej pogody ![]()
musi być pogoda Marku bo ja wolę być w górach niż się bawić . Zresztą zabawa w górach jest o wiele lepsza
Nie wytrzymałem w domu.
Wieczorem poszedłem pod krzyż na Jawornicę pooddychać górskim powietrzem. Zdziwiłem się o 18,30 spotkałem właśnie pod krzyżem cztery sympatyczne turystki idące z Laskowca ![]()
Na szczycie tym razem bardzo czysto i także przy ruinach schronu.
Nasunęło mi się parę refleksji związanych z malowaniem:
1) przydałaby się drabina rozkładana aluminiowa o długości ok. 10-12m, wtedy można by oprzeć o ramiona krzyża co zwiększyłoby bezpieczeństwo! (ja mam 7-8m).
2) oczywiście szelki alpinistyczne
3) szczotki druciane, skrobaki, pędzle i puszki na farbę koniecznie muszą mieć na końcach otwory by można je do pasa lub ręki przywiązać! Jest to dla bezpieczeństwa, gdyż inaczej jeden pod drugim nie mógłby pracować a i tak dobrze by było załatwić jakieś kaski (hełmy budowlane). Jeżeli to spełnimy, będzie pogoda to jest szansa na wyczyszczenie i pomalowanie całości ![]()
Może będzie padało
To pojawię się ze sprzętem alpinistycznym w innym terminie....
Szkoda Angi że Cię nie będzie! ![]()
Szelki dzisiaj pożyczyłem, będę miał również jutro dwa pasy strażackie.
Przydałaby się lina asekuracyjna, no i najważniejsze odważnych do założenie tego na siebie.
Czy będą chętni?
P.s.
Pędzę malować szlak zielony Krzeszów – Żurawnica – Kozie Skałki.
Ja wejdę.
Linę gruba ja mam 30 metrów więc ją zabiorę
Ile nas będzie, to będzie!
Z moich źródeł wynika, że parę osób będzie, przecież malowanie krzyża można rozbić na raty.
Kto powiedział że musi być cały w sobotę? ![]()
Słuchajcie!!! Gadałem dziś przez gada z moim serdecznym przyjacielem, adminem portalu e-beskidy.com. Chciałby zrobić o tym co już zostało zrobione na Jawornicy, a i też o tym co zostanie zrobione, fotoreportaż na stronie głównej portalu. Baca, proszę o kontak tel. Nr wysyłam na PW
I jak tam w tym temacie Udało się coś im napisać?
Będzie ale potrzeba jest zgoda. Przede wszystkim na wykorzystanie zdjęć naszych forumowiczów z poprzednich akcji przy schronie (oczywiście z podaniem autorów), tzn. jak to wyglądało przed, jak w trakcie. Trzeba zrobić (i tu już moja w tym głowa) fotoreportaż z sobotniej akcji (pogoda ma być!!!). Podejrzewam, że Keraj będzie chciał też wykorzystać trochę materiałów tekstowych, które już tutaj wrzuciłeś. Obgadamy szczegóły w sobotę na górze oki???
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 11 zapytań ]