1

Temat: Co można na forum, a co zabronione?

W wątku "Książki, przewodniki turystyczne - Nowości wydawnicze" podałem informację o wydanej książce Marcina Musiała, Śladami kultury góralskiej w BM.  Oprócz nazwiska autora i tytułu wydawnictwa, podałem spis treści.

Kiedy po kilku godzinach sprawdziłem mój wpis, okazało się, że go tam nie ma. Chochlik drukarski lub wkroczenie moderatora?

Temat wątku jednoznacznie określa i wyznacza ramy podawanej informacji. A może się mylę?

2

Odp: Co można na forum, a co zabronione?

Zgadza się to moja sprawka, usunąłem posta, gdyż dublował temat (jak zauważył Baca): http://www.beskidmaly.pl/pun/topic319.html

3

Krakus, nie ma się co pieklić wink Sam kiedyś zdublowałem temat wydawnictwa Marcina Musiała, za co zostałem upomniany. Temat ciągle wisi (no już niedługo, bo zaraz go sobie zmoderuję wink)

A co do Twojego pytania postawionego w tytule posta. Na tym forum i tak dużo rzeczy "przechodzi", które z innych zostałyby bezwzględnie usunięte. Na razie mamy na Forum szeroko pojęty liberalizm i mam nadzieję, że tak pozostanie jeszcze bardzo długo wink

A osobiście decyzję Lowella o usunięciu Twojego posta uważam za hmmmmm, w takim kontekście błędną. W rękach modów i adminów każdego forum są takie narzędzia jak choćby przeniesienie tematu, czy jego blokada. I nie żebym się tu wymądrzał Prezesie, ponieważ mój staż internetowy do tego mnie nie upoważnia, ale mam już sporo doświadczen (nie zawsze miłych) związanych z moderowaniem, a później adminowaniem temu "mniej znanemu forum" wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

4

darkheush napisał/a:

Krakus, nie ma się co pieklić wink Sam kiedyś zdublowałem temat wydawnictwa Marcina Musiała, za co zostałem upomniany. Temat ciągle wisi (no już niedługo, bo zaraz go sobie zmoderuję wink)

A co do Twojego pytania postawionego w tytule posta. Na tym forum i tak dużo rzeczy "przechodzi", które z innych zostałyby bezwzględnie usunięte. Na razie mamy na Forum szeroko pojęty liberalizm i mam nadzieję, że tak pozostanie jeszcze bardzo długo wink

A osobiście decyzję Lowella o usunięciu Twojego posta uważam za hmmmmm, w takim kontekście błędną. W rękach modów i adminów każdego forum są takie narzędzia jak choćby przeniesienie tematu, czy jego blokada. I nie żebym się tu wymądrzał Prezesie, ponieważ mój staż internetowy do tego mnie nie upoważnia, ale mam już sporo doświadczen (nie zawsze miłych) związanych z moderowaniem, a później adminowaniem temu "mniej znanemu forum" wink

Adyć trochę prawdy masz wink Mój błąd, bo powinienem poinformować Krakusa. Przepraszam!

5

Wyjaśniło się, i dobrze.  To nie sprawa mojego "pieklenia" a śledzenia wątku. Informacja (post) znika i to mnie trochę zaniepokoiło.

6

krakus napisał/a:

Informacja (post) znika i to mnie trochę zaniepokoiło.

O ile znam Prezesa, to nie była próba cenzurowania forum wink A z drugiej strony takie wątki, jak choćby ten na tym Forum, pokazują, że można w sposób ludzki prowadzić rzeczową polemikę i można przyznać się do "okresu błędów i wypaczeń" wink Wszak nikt nie jest nieomylny, ja również.

P.S. Swój temat wraz z odpowiedziami usunąłem, bo po kiego zaśmiecać nasze kochane Forum w fazie rozkwitu tongue

Jan Himilsbach

7

darkheush napisał/a:

ja zdublowałem temat o niedzieli palmowej na Leskowcu. Pamiętam swego czasu nawet ten trzeci , a raczej pierwszy admin też zdublował pewien temat;)

8

darkheush napisał/a:

(...) Wszak nikt nie jest nieomylny, ja również. tongue

Ja ostatnio musiałam błagać Admina-wice o przeniesienie wątku relacji z wycieczki bo nikt by go nie znalazł tam gdziem go z rozpędu napisała.

I pewnie bym go sama przeniosła, ale posypało się tyle odpowiedzi, że moich sił już nie wystarczyło lol

Wiesz Krakus tylko żywemu się przydarzy wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

jolanta napisał/a:

Ja ostatnio musiałam błagać Admina-wice o przeniesienie wątku relacji z wycieczki bo nikt by go nie znalazł tam gdziem go z rozpędu napisała.

Hmmmm błagać powiadasz??? Hmmmmm. A ile się ten vice umęczył z przeniesieniem. Podział tematu na trzy różne (za dużo odpowiedzi), posklejanie tego do całości w nowym miejscu, usunięcie przypadkiem zostawionych odnośników + strach i przerażenie w oczach, że po usunięciu odnośników cały temat się poszedł "kochać" tongue Kiedyś wam vice pójdą na zawał. Zobaczycie!!! lol

Jan Himilsbach

10

Czasami wątkami zdublowania ja jestem winny bo widzę, że się powtarzają ją i piszę do Darka i podaję czyby się nie dało połączyć wątków. Jestem zdania, że faktycznie można przenieś posta za poinformowaniem forumowicza i dołączyć do tematu, który już wcześniej był zaczęty. Nowym forumowiczów nie mam za złe bo tez nie mają kiedy przeczytać i przestudiować całego forum, żeby wiedzieli co się już pisało a co nie

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

11

Wdzięczność dozgonna murowana smile a i spory kawałek wędzonego sera nie wykluczony wink chyba, że wolisz pifko lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile