Temat: Żar-Potrójna 7-8 IX 2009

Taka troszkę insza forma relacji z wyprawy:

http://www.youtube.com/watch?v=PgsfoSBbAYw

Zdaję sobie sprawę z nieszczególnej jakości, ale to moje początki w zabawie z montażem. Z czasem będzie coraz lepiej. Z samymi zdjęciami również, fotograf się rozwija.
Generalnie chciałbym się dowiedzieć co myślicie o tego typu formach relacjonowania wypraw.

2

Odp: Żar-Potrójna 7-8 IX 2009

Całkiem przyjemna forma relacji Bartoszu. Sam czasami, jak mnie natchnie robię właśnie coś w formie slide-show wink

P.S. Możesz zdradzić jakiego softu używasz do montażu???

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

3

Prawie szliście tą samą trasą co my w maju. smile Niezapomne smaku piwa na Żarze:D po cieżkim podejściu w upale smile

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

4

Forma niczego sobie! Fajnie się takie klipy ogląda. Jak dla mnie trochę czasochłonne wink abym miał się z taką obróbka bawić, może kiedyś mnie taka wena najdzie wink Jednak zawsze jestem i będę chętny do oglądania i publikowania takich klipów! wink Obiecuję, że zrobię dział multimedia w niedalekiej przyszłości wink

5

darkheush napisał/a:

P.S. Możesz zdradzić jakiego softu używasz do montażu???

Nic specjalnego. Windows Movie Maker. Aż wstyd, że dopiero po tylu latach użytkowania WinXP wziąłem się za zabawę z tym jego elementem...

6

Bartosz, w takim razie polecam Picasa 3 (darmowa aplikacja od google). Można troszkę "urozmaicić" taki slide-show kilkoma ciekawymi efektami np. tym, że zdjęcia nie są wyświetlane "statycznie" tylko lekko "pływają" po ekranie. Picasa dobiera też długość filmiku do podłożonej muzyki. Niestety chyba nie da się tak jak w Twoim montażu łączyć wideo ze zdjęciami. Program ma bardzo prosty, intuicyjny interface, złożenie pokazu wymaga kilku dosłownie kliknięć myszką wink Myślę, że zarówno Djinn jak i angi się ze mną zgodzą, bo już się bawili Picasą tworząc takie rzeczy.

Mała próbka możliwości Picasa 3 wink
Wschód słońca na Leskowcu

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-02-05 08:45:58)

Jan Himilsbach

7

No Kolego darkheush`u coraz lepiej Ci to wychodzi... No no... smile Potwierdzam bawiłem się w pokaz slajdów w picasie i całkeim fajnie to wychodzi.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

8

A od kiedy jesteśmy na "kolego", Kolego angi. Z tego co sobie przypominam, to od maja 2009 byliśmy na "ty". No ale skoro tak, to niech Koledze będzie tongue

Jan Himilsbach

9

Towarzysze, spokojnie !! Bez wzajemnych animozji proszę smile

A tak na serio, to fajny bajer w tej Picassie, ciekawe jak to ulepszą w następnych wersjach