Temat: Rejs statkiem do Tyńca

A jakby Wam się zdarzył Kraków, a to z powodu wizyty u rodzinki  wink  lub konieczności bawienia przebywających u Was gości  mad albo po prostu będziecie z wizyta u znajomych big_smile – a do tego jeszcze dzień będzie upalny i jak skwarek na patelni… wybierzcie się na Rejs statkiem do Tyńca

Zobaczycie, że z wodnej perspektywy wszystko wygląda nieco inaczej…  cool

https://lh3.googleusercontent.com/-TRHSDoWDwPc/UAB3f4xHDnI/AAAAAAAABx4/yL0hTRJ0iss/s640/P6170130.JPG

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

2

Odp: Rejs statkiem do Tyńca

No cóż powiedzieć "cudze chwalicie, swego nie znacie?" Nie płynąłem statkiem do Tyńca, choć jak biegam nad Wisłą to czasem mnie kuszą te wszystkie łódki, barki i statki. Jeden ma nawet takie stylowe boczne koła napędowe wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

Bomba Jolu ! Lubię rejsy stateczkiem big_smile, więc i ten trzeba będzie kiedyś zaliczyć (i chciałabym z takim kapitanem cool). Na pewno plusem takich „wycieczek” po mieście jest to, że nie muszę obijać się o przechodniów. big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4

Ciekawa propozycja na Kraków smile Bo Stare Miasto pewnie zatłoczone a tu coś nowego big_smile Ile trwa taki rejsik i w jakiej cenie?

Super sprawa Jolu! smile  na pewno warto !!! smile Jak tylko będę w Krakowie w przyszłym tygodniu i będzie pogoda to muszę sie załapać na ten rejsik smile

Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2012-07-18 10:28:07)

6

jardo napisał/a:

Ciekawa propozycja na Kraków smile Bo Stare Miasto pewnie zatłoczone a tu coś nowego big_smile Ile trwa taki rejsik i w jakiej cenie?

Rejs trwał około 3 godzin, z przerwą na indywidualne zwiedzanie Tyńca. Czas ten najbardziej zależy to od tego ile trzeba oczekiwać na śluzowanie... nam się udało raz, dwa...  lol
Cena biletu 50zł. dzieciaki pewnie maja zniżki. Słyszałam też jak pewna rodzina wieloosobowa negocjowała koszt biletu dla dorosłych - z sukcesem wink big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile