Temat: Połonina Kostrzyca (Костшица)
Czołem i do przodu!
Można powiedzieć, że przy okazji ostatniej dyskusji wawri okazał się jasnowidzem i przewidział, że pojawi się ten wątek
. Zatem zapraszam do wirtualnej wędrówki Połoniną Kostrzyca, z której - zdaniem Mieczysława Orłowicza - rozpościera się najpiękniejsza panorama Czarnohory. Wycieczkę rozpoczęliśmy od przełęczy Kriwopilski Perewał (Кривопільський перевал) i wędrując malowniczymi łąkami oraz lasem weszliśmy na wspomnianą Połoninę Kostrzyca (Костшица, 1586 m). Tam nastąpiła pewna niespodzianka, o której można się więcej dowiedzieć z fotorelacji, a tutaj wspomnę jedynie, że zabawiliśmy na szczycie ponad 2 godziny i nie były to godziny stracone
. Następnie wędrowaliśmy malowniczym trawiastym grzbietem Połoniny i zeszliśmy do Krywopola (Кривопілля), gdzie przy piwie i ukraińskim kwasie zakończyliśmy tę bardzo przyjemną wycieczkę. Polecam tę trasę wszystkim miłośnikom Bieszczad i połonin! Całość relacji jak zwykle po kliknięciu w obrazek:
I na tym niestety muszę już zakończyć opowieść z nostalgicznej wizyty w Karpatach Wschodnich. Pozdrawiam Piotrek
A do posłuchania umilający nam podróż zespół "Na drabyni" - W gorach Karpatach hotił by ja żit:
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa