Temat: Spacerowo na zimowo

No i żeby mi nikt nie zarzucił, że ta relacja powinna być w innym dziale niż "Wycieczki w Beskid Mały" od razu zacytuję Wikipedię (źródło):

Pańska Góra (432 m n.p.m.) - najbardziej wysunięty na północ zalesiony szczyt w Beskidzie Andrychowskim (wschodnia część Beskidu Małego).

Pańska Góra położona jest w Andrychowie, w paśmie Wapienicy, Kobylej Głowy, Gancarza. Znajdują się tutaj tory rowerowe, ścieżki dydaktyczne, stary sad, las ma statut Parku Miejskiego. Biegnie tędy zielony szlak z Andrychowa na Leskowiec.

Ja wiem, że góra to może i "niehonorna", że zaraz odezwą się głosy krytyki w stylu: "Temu to dobrze, góry ma 15 minut od domu". Ale jak to mawia pewien mój przyjaciel: "Życie". Nie wytrzymałem siedząc w domu i patrząc na słońce za oknem wink

Kilka fotek po kliku w obrazek:

http://lh3.ggpht.com/_AK0lvltOPAo/TPe4ffYGBQI/AAAAAAAANPU/Mv2zvb3asGM/s800/Spacerowo%20na%20zimowo%20-%20Pa%C5%84ska%20G%C3%B3ra%20-%202%20grudnia%202010.jpg

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Spacerowo na zimowo

Fajny spacer, a i pogoda dzisiaj była do tego odpowiednia wink

3

Temu to dobrze - góry ma 15 minut od domu wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

4

piotr napisał/a:

Temu to dobrze - góry ma 15 minut od domu wink

Ten to ma dobrze, ja mam jakieś 30 min, nałazić się muszę wink

To nic. U mnie droga do gór po zerwaniu kładki wydłużyła się z 1 h do 1 h i 30 min wink

6

ojej , ojej  a cóż to za Trójca Marudów się znalazła big_smile

darkheush ciekawy zimowy albumik z Pańskiej smile, ale czy mi się wydaje ... , czy troszkę wieje od niego nostalgią ? ...  tu igiełka, tam listeczek , że o kopczyku nie wspomnę ... big_smile tongue

Żeby Cię jednak z tej zimowej nostalgii nie wybijać dołożę do tych Twoich fotek jedną swoją z dzisiaj big_smile wink

http://lh6.ggpht.com/_FiF2og5eoh4/TPqyWceufbI/AAAAAAAABbE/mV41AU5iiMM/s640/101_1073.JPG

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

nena napisał/a:

ojej , ojej  a cóż to za Trójca Marudów się znalazła big_smile

darkheush ciekawy zimowy albumik z Pańskiej smile, ale czy mi się wydaje ... , czy troszkę wieje od niego nostalgią ? ...  tu igiełka, tam listeczek , że o kopczyku nie wspomnę ... big_smile tongue

A no wieje nostalgią Nena za taką prawdziwą zimą, ze śniegiem po pas, z zaspami po pierś, z bijatyką gdzieś w środku lasu na śnieżki, z kreśleniem "śniegowych aniołków" na nieskalanym niczyim śladem białym puchu wink Inna sprawa. Ja naprawdę lubię takie warunki wink Lubię czasami dostać w dup.... znaczy w cztery litery big_smile Choć kiedyś się już poparzyłem w BM zimą wink

A co do Trójcy Marudów, to powiem Wam Panowie, że Belmondo ma tysionc pińcet (dobra przesadziłem, ale zawsze) kilometrów w góry tongue

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

8

Darku super albumik, ależ proszę cię popraw, boż to Pańska Góra ma 428 m !!!

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

9

baca napisał/a:

Darku super albumik, ależ proszę cię popraw, boż to Pańska Góra ma 428 m !!!

Mapa Compassa z 2009 podaje 432 m.

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

Oj Piotrze nie chce mi się tłumaczyć skąd te błędy są Poczytaj inne posty jak masz czas

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

11

Darkheush piknie ufocony spacerek big_smile

Nena a co to zaś za baldaszek usnieżony? znaczy jak się nazywa big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile