Temat: Do poprawy

Wycieczka do poprawy smile

Zaczelo sie super,piekna pogoda, blekitne niebo okolo 10:00 wuruszylem niebieskim z Tresnej przez najblizsze 1,5h bylo upalnie ale potem zaczelo grzmiec i padac.Momentami lecial grad ktory zreszta utrwalilem na zdjeciu:)No ale nic szedlem dalej az dotarlem do czerwonego, caly czas do okola grzmialo ale wydawalo mi sie ze daleko tzn. z jakies 10km. az tu nagle jak pierdyknelo okolo 100m ode mnie !!! Zastosowalem chaszczing momentalnie i biegnac w dół oraz rzadziej idąc dotarłem do Wielkiej Puszczy gdzie znalazlem jakis tajemniczy grob w lesie .Jesli ktos wie co to za grob to prosze dac znac:) nie podszedlem bo pioruny walily do okola a tam bylo sporo lancuchow wiec wolalem nie ryzykowac smile
Nastepnie 30 minut przeczekalem w jakiejs szopce z sianem i gdy nieco przestalo padac i grzmoty nieco ustapily doszedlem do drogi Targanice-Porąbka i kierujac sie w prawo dotarlem wlasnie do Targanic wink

Nigdy jeszcze nie spotkalem takiej burzy w BM! tak mocno padalo ze nic na mnie nie pozostalo suchego !:)

Ale i tak bylo warto wink

Zapraszam do galerii !

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: Do poprawy

Temat wydzieliłem do "Relacji". Nie róbmy bałaganu teksański wink

A tak już całkiem na temat wypadu. Dziś się cały dzień woziło nad BM-em. Tak sobie czasami myślałem - co tam z "naszymi" w górach??? Jak widać żyją i mają się dobrze big_smile Foty pierwsza klasa, nawet jedną widziałbym w kalendarzu jako propozycję na czerwiec - o właśnie tą:

https://lh4.googleusercontent.com/-V2Voj88F2cU/TeuvOTRTM2I/AAAAAAAABwg/b53K8fhZSpA/s800/P6050776.JPG

wink Gratki za wypadzik big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

3

omajgosz, nas też pogoniło burzowo....

a potem wylądowałyśmy w bungalowie u Brzydkiego big_smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

4

najprawdopodobniej schodziłeś Dol Roztoki a zatem przez Długie Łąki Czy widziany przez ciebie grób to ten?

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

5

Tak to dokladnie ten sam smile
No i te Dlugie Laki... super miejsce!

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

6

no to można powiedzieć że schodziłeś typowo partyzancką ścieżką  big_smile

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

7

Miło było popatrzeć i wspomnieć przejście tej trasy prawie sprzed roku smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

8

teksanski piękny  „burzowy” albumik smile

teksanski napisał/a:

Zastosowalem chaszczing momentalnie i biegnac w dół oraz rzadziej idąc dotarłem do Wielkiej Puszczy gdzie znalazlem jakis tajemniczy grob w lesie [...] nie podszedlem bo pioruny walily do okola a tam bylo sporo lancuchow wiec wolalem nie ryzykowac smile

dobrze, że wiałeś od grobu ... big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

9

nena napisał/a:

teksanski piękny  „burzowy” albumik smile

teksanski napisał/a:

Zastosowalem chaszczing momentalnie i biegnac w dół oraz rzadziej idąc dotarłem do Wielkiej Puszczy gdzie znalazlem jakis tajemniczy grob w lesie [...] nie podszedlem bo pioruny walily do okola a tam bylo sporo lancuchow wiec wolalem nie ryzykowac smile

dobrze, że wiałeś od grobu ... big_smile wink

lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile