Temat: Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem hej!!! ... (cz.2)

Jako, że miała być kontynuacja tematu, więc kontynuuję...

Tym razem dwa wyjścia na Królową Beskidów datowane na lata 1996-1997.

Późnowiosenne 1996:

https://lh4.googleusercontent.com/-pl3kVGYfHN4/SpkJ1ztnpWI/AAAAAAAAKtg/X_K_Gn0IU2Y/s800/Scan_038.jpg

oraz
Póżnozimowe 1997:

https://lh3.googleusercontent.com/-ndg35uCoKPE/SpkKuobz0WI/AAAAAAAAKug/mUytYo1o2EM/s800/Scan_013.jpg

C.D.N. big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem hej!!! ... (cz.2)

Oglądając te Twoje albumy darkheush przypomina mi się moje wspinanie na Babią  big_smile.  Muszę koniecznie zimowe wyjście zaliczyć , bo jeszcze nie byłam , a przeżycia widzę bezcenne big_smile wink.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

Babia jak zwykle przyciąga smile Fajne wspomnienia!

4

Co roku PTTK Wadowice organizuje wypad na Babią Górę w okolicach  8 marca.
Podobno zawsze mocno zimowo i pieknie i trudno big_smile
Może i my na forum z okazji Dnia Kobiet byśmy coś takiego zorganizowali w dniu ich święta?
Jeśli zaplanujemy prawie rok do przodu to nic nie powinno skolidować z tym pomysłem smile
Ja osobiście zimą na Babiej nie byłem sad

Ostatnio edytowany przez MK (2011-07-03 08:45:50)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

5

no to by był dopiero niezapomniany Dzień Kobiet ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

nena napisał/a:

no to by był dopiero niezapomniany Dzień Kobiet ! big_smile

No tak się jakoś dziwnie złożyło, że moje poznanie z Królową Beskidów miało miejsce w okolicach Dnia Kobiet 1991 roku. Byliśmy tam z wycieczką szkolną wink Nie zapomnę dwóch rzeczy z tego wypadu, mianowicie:

1 - Halny na szczycie, który porwał mi czapkę z głowy i poniósł gdzieś do Zawoi wink
2 - Życzenia z okazji Dnia Kobiet wygłoszone chóralnie na jadalni "starego" schroniska dla ówczesnej gospodyni, Pani Haliny Lizak (tak, tej samej, która obecnie chataruje na Groniu JPII)  big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

Fajna pamiątka po dawnej babiogórskiej wyprawie. Nawet zdjęcia wyglądają nieco archiwalnie smile Ja swoją wędrówkę po Babiej Górze zaliczyłem jeszcze dawniej, ale wtedy nie wiedziałem co to aparat fotograficzny wink

8

Bardzo ładne. Stare schronisko na Markowych dobrze pamiętam. O tym nowym "koszmarze" wolę nie pisać  hmm

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

9

MK napisał/a:

Co roku PTTK Wadowice organizuje wypad na Babią Górę w okolicach  8 marca.
Podobno zawsze mocno zimowo i pieknie i trudno big_smile(...)

nena napisał/a:

no to by był dopiero niezapomniany Dzień Kobiet  big_smile

Fajny pomysł smile

Panie i Panowie  wink  o słabszej kondycji albo bez raków (do niedawna i ja do nich należałam) zaczekaliby na Markowych Szczawinach i tam nastąpiłby ciąg dalszy  big_smile

Superowe te fotki Darku - miło było pooglądać  smile

A czy Ty pamiętasz na co ja czekam?  wink  lol

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-07-04 09:49:26)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile