Temat: Kolejne sto lat niech żyje nam

Byłem, miód i wino piłem wink

https://lh5.googleusercontent.com/-SA5rDnFTFXw/TiP2eGkFZrI/AAAAAAAAK_g/FpALAuceoYw/s800/DSCN8707.JPG

Chatka pomimo stu lat na karku stoi prosto i postoi jeszcze pewnie kolejne sto lat big_smile Do minusów muszę zaliczyć niezbyt obszerną reprezentację FBM (Iskaria, Kaper i mła). Przy okazji była to również pożegnalna impreza Ewy i Lucjana, którzy za kilka tygodni zejdą w doliny. Na szczęście nie za daleko wink

Reszta zdjęć jak i relacja, jak ogarnę wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Kolejne sto lat niech żyje nam

Dzisiaj w chatce będzie wesoło smile
Duża grupa młodzieży, kiedy odnawiałem szlak MSB )( Kocierska - Potrójna,  tam sunęła.
Niemniej obserwując ich, -humory mieli  wesołe,  ale kondycji zero, na Potrójnej odpoczywali, wręcz leżeli pokotem,
po trudach marszu. A szli tylko od przełęczy Kocierskiej wink
Taką mamy młodzież, ale fajnie, że można spotkać ich na szlaku big_smile
Na przełęczy Szeroka chcieli sie włamać do jeppa (autka) tak im się spodobało.
Zapunktowali - jestem dumny, że mam takie autko zdezolowane wink a się podoba big_smile big_smile big_smile

Ostatnio edytowany przez MK (2011-07-18 21:27:21)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

3

Jak to mówią - lepiej późno, niż wcale wink

Dla mnie był to wypad pt. "Góry po robocie". O 14:40 przyjazd do Andrychowa, o 15:25 autobus na Praciaki. Podchodzę nietypowo jak dla mnie, czyli przez wyciąg na Pracicy. Wykręcam niezły czas do góry - 45 minut wink W chatce pustki, Ewa informuje mnie, że ekipa poszła na górę "na piwo". Szybka instalacja na Lotnisku i już po chwili śmigam z zieloną puszeczką w łapce do Ani i Rafała. A tam cała banda wariatek i wariatów pod dowództwem Lucjana. Zaczyna się biesiada, która z małym przystankiem na szczycie Trójkątnej (celem kontemplacji widoków), przenosi się do Chatki pod Potrójną. I tak do białego rana.

Podsumowując:
- ogarnianie kuwety było wink
- zjebka od Lucjana była wink
- drażnienie Chatara było wink
- cycki były wink
- Mikrutowe kanapki były wink
- Kaprowe parówki były wink
- zakończenie pod mięsnym w Andrychowie było wink
- wydupiania na gnojnik nie było (to nie Chatka na Lasku) wink

Komplet fotek poniżej:

UWAGA!!! Poniższy materiał fotograficzny zawiera sceny drastyczne i jest przeznaczony tylko i wyłącznie dla osób pełnoletnich!!!

https://lh5.googleusercontent.com/-QMAe97OwVUs/TiP1XeRgDuI/AAAAAAAAK80/B0rbb_OOe2Q/s800/DSCN8653.JPG

Jan Himilsbach

4

darkheush góry po robocie najlepsze wink big_smile

Fajnie, że się święto udało, miód i wino lało....chociaż dla chatki i chyba nas - skończyła się pewna epoka...  hmm

Pewnych faktów, myśli i uczuć jednak nawet alzheimer nam nie zabierze... no chyba, że przyjdzie i schowa...   wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

jolanta napisał/a:

chociaż dla chatki i chyba nas - skończyła się pewna epoka...  hmm

A może zacznie się kolejny rozdział w historii Chatki wink No i co najważniejsze - Ewa z Lucjanem nie wracają "do domu". Osiedlają się niedaleko, czyli w Rychwałdzkim big_smile

A sama Chata postoi jeszcze pewnie kolejne 100 lat wink

Jan Himilsbach

6

darkheush napisał/a:

A może zacznie się kolejny rozdział w historii Chatki wink No i co najważniejsze - Ewa z Lucjanem nie wracają "do domu". Osiedlają się niedaleko, czyli w Rychwałdzkim big_smile

A sama Chata postoi jeszcze pewnie kolejne 100 lat wink

Prawda stara jak świat: jak coś się kończy to i coś się zaczyna  big_smile

Chatka niech postoi tyle ile... ... gór udźwignąłem na plecach  big_smile

Kurcze w tej chatce ośmioletnia na owe czasy  wink  Włóczykijka z bratem i mamą zaliczyła pierwszy nocleg w górach  big_smile

Jak się tylko dorwę gdzieś do skanera to ja to udokumentuję  wink  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

Fajnie tak po robocie od razu w góry. Dla mnie niestety za daleko.
P.S. Zdjęcie 59 mnie rozwala. Po prostu skaut na wycieczce. Gdyby nie pozostałe Darkheush to bym pomyślał, że byłeś na bezalkoholowej imprezie i piłeś tylko Fantę smile

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-07-24 14:31:04)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

8

jolanta napisał/a:

Prawda stara jak świat: jak coś się kończy to i coś się zaczyna  big_smile

W skrócie: Umarł król, niech żyje król wink

Za niespełna 3 tygodnie można będzie jeszcze raz poimprezować pod Potrójną w towarzystwie Ewy i Lucjana wink Ale to już inny temat... big_smile

Jan Himilsbach

9

darkheush napisał/a:

(...) Za niespełna 3 tygodnie można będzie jeszcze raz poimprezować pod Potrójną w towarzystwie Ewy i Lucjana wink Ale to już inny temat... big_smile

Tajemnica?   hmm  Jakieś szczegóły?  wink

10

za 3 tygodnie...?
hmmm..........................

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

11

Moje foteczki z tej imprezy wrzucę jak tylko odwarze się je otworzyć w domu tongue jakoś nie mam odwagi

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

12

Kaper napisał/a:

Moje foteczki z tej imprezy wrzucę jak tylko odwarze się je otworzyć w domu tongue jakoś nie mam odwagi

Jak mawiał radziecki poeta Sofronow: "Twardym trza być, nie mientkim" Kaperku big_smile

Jan Himilsbach

13

Takiś chojrak jak robiłeś to na kacu ja to musze po trzeźwemu teraz otwierać tongue

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia