Temat: Poranna wycieczka w BM ,Tatry , oraz na Babia z balkonu ;)

Jak wiecie mieszkam w Chrzanowie ale nawet tutaj czasami mozna poczuc sie jakby sie mieszkalo blisko gor wink i to odrazu kolo kilku pasm wink

Zapraszam do galerii wink

Ostatnio edytowany przez teksanski (2011-04-11 12:30:39)

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: Poranna wycieczka w BM ,Tatry , oraz na Babia z balkonu ;)

teksanski rewelacja ! big_smile. I Ty dopiero teraz się takim balkonem chwalisz ? big_smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

super Świetny widok Ja ostatnio też miałem niezły widok z Góry Św Anny Tuż przed wschodem widziałem Babią Górę z kolegą Szkoda, że aparatu nie było to by się uwieczniło. Pewnie Tatry też mogły bić widoczne

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

Co za dalekie obserwacje z Chrzanowa smile Musisz w dobrym miejscu widokowym mieszkać, że aż tak widać Tatry, Beskid Mały i Skrzyczne big_smile

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2011-04-11 14:25:15)

5

WOW smile
no gratuluję Teksański, gratuluję smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

6

Niesamowite  big_smile

Ja mam w góry 450 metrów, ale takich widoków nie mam  sad    wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

beskidzki, Ty wyjścia nie masz i na swój balkonik nas zaprosić musisz  big_smile

to powiedziałam ja, Bromba smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

8

Teksański przypomniałeś mi moje dzieciństwo.
Kiedy wychodziłem na największy punkt w mojej wiosce na Śląsku i patrzyłem z zachwytem
kilka razy do roku na Beskid Śląski  i Mały.  Bez lornetki (w tych moich czasach nie były dostępne) i dech zapierał.
Były wtedy dziecięce marzenia. Czy kiedyś mi przyjdzie poznać góry. Pochodzę z bardzo „wielodzietnej” rodziny i marzenie o jakichkolwiek wakacjach gdzieś dalej, w czasach komuny, należał do sfery marzeń.
Jak widać marzenia się spełniają i mało tego, góry widziane z oddali poznałem i pod nimi zamieszkałem smile
A nawet czasami udaje mi się coś dla nich zrobić  wink  smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.