Temat: Potrójna ze stoneczkami ;)

Niestety nie dane mi było być na Cisowych Grapach, ponieważ ten weekend miałem zarezerwowany już ponad miesiąc. Wybierałem się sam. W piątek zgłosiła do mnie Iskaria z prośbą o przewodniczenie.

Sobota 19.00. Na BP w Andrychowie zgarniają mnie moje stoneczki w osobach Iskarii i Agatki. Uderzamy na Kocierską. Tu nasz bum-bum zostaje na noc a my popylamy sobie przy pełni księżyca do Ani i Rafała na piwko. Bez czołówek. Agatka jest zachwycona nocnym marszem big_smile

Po 80 minutach jesteśmy u Ani i Rafała. Piffffko, spotkanie z grupą młodzieży z Wadowic. Pytania - czy Wy też jesteście z tego forum co pracowało dziś pod Cisowymi Grapami??? Z dumą odpowiadamy, że tak. No nic trzeba lecieć do chatki. 30 minut i docieramy. Już przy czołówkach. Na chatce ludzi jak mrówków. A wśród nich znajome pyszczki. W końcu to urodziny Pudelka. Jak żyję nie widziałem tak dobitej chatki. Na ZEP-sie, gdzie potencjalnie mogą spać 3-4 osoby. Lucjan upycha nas jedenaścioro big_smile

Sama impreza w chatce - jak zawsze. Niektórzy padają wcześniej, inni później big_smile Osobiście idę spać o 2 w nocy. Ale jak tu spać skoro w "stereo" biorą mnie ze swoim chrapaniem Karolek i Kaper hmm Po godzinie wynoszę się spać na przystanek przed chatką. Jaki luz big_smile

Budzi mnie zimno ok 5 rano. Zaczyna świtać, a wszystko wokół jest lekko przyszronione big_smile Nie słychać już odgłosów biesiady, więc zwijam się z barłogiem do kuchni i tu dokimuję do rana.

Rano śniadanko. Mieliśmy iść z odwiedzinami do Staszka na Gibasy, ale ciągnące się w nieskończoność after-party skutecznie wybija mi ten pomysł z głowy. No nic. Zostaje wspólna wędrówka z dziewczynami i Turystykonem przez chatkę na szczycie z powrotem na Kocierską.

Tak też robimy, zahaczając po drodze o Czarcią Basztę. U Ani i Rafała piffffko i spotkanie z Włoczykijką i Sebą. Żywioł powitania big_smile Nie mija wiele czasu jak Ania informuje nas, że przyszedł niejaki Świstak z żoną. No to już prawie mini-zlot big_smile Dochodzę do wniosku, że Beskid Mały się robi dla nas za... mały!!! big_smile Chwilę siedzimy, gadamy. Świstak schodzi na Praciaki, wypytuje o drogę koło szkoły. Mam nadzieję, że trafiliście wink

My na Kocierską. Tu pożegnanie. Turystykon wręcza nam pachnący jeszcze farbą numer marzec-kwiecień "Beskidtrek'a" i zmykamy w doliny. Do następnego. Dziękuje wszystkim, których spotkałem w górach przez te dwa dni big_smile

Kilka fotomontaży po kliku w obrazek:

https://lh6.googleusercontent.com/_A1P4sIHvbR0/TashcBBusmI/AAAAAAAAIs4/hl_YIgbdKl4/s800/DSCN7612.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Potrójna ze stoneczkami ;)

Tak Tak trafiliśmy bezbłędnie Ania nam pokazała Ścieszkę i kawałek odprowadziła. Wielkie dzięki Aniu.Bardzo się cieszymy że mieliśmy okazję poznać kilka osób do zobaczenia następnym razem

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

3

no to się nazywa życie dziadek Obstawa że hej

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

4

Kobitki se na wycieczke wzion, pifko i gorzołkę se wypił. Takiemu to dobrze wink
P.S. Fotki jak zwykle pierwsza klasa. Błędny wzrok Kapra - bezcenne. Widzę, że ubój był na całego. hehe

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-04-19 16:35:19)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

5

Potrafi się ustawić chopok smile

6

lowell79 napisał/a:

Potrafi się ustawić chopok smile

Gdybym mógł wink też tak bym się ustawiał  wink big_smile

Ostatnio edytowany przez MK (2011-04-21 08:32:32)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

7

Fajny, urodzinowy wypadzik Darkheush  smile

A jedna dzieweczka - Stoneczka ma nowy-superowy warkoczyk  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

8

jolanta napisał/a:

haha a pewnie że ma big_smile oj Jolanto Ty to wszystko wypatrzysz wink

9

iskaria napisał/a:
jolanta napisał/a:

haha a pewnie że ma big_smile oj Jolanto Ty to wszystko wypatrzysz wink

W końcu jestem Detektyw  wink   lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile