Temat: Ratusz chce wabić turystów

Takie coś znalazłem w dniu dzisiejszym w internecie : http://bielsko.biala.pl/19665,aktualnosci

Mnie ciekawi czy z takim "produkcie" (określenie strasznie mi się nie podoba) znajdzie się coś z BM? Czy będą wabić turystów Reksiem itp? Jak myślicie?

2

Odp: Ratusz chce wabić turystów

Dobrze ze miasto chce sie promować ale jeśli chodzi o przyciąganie turystów za pomocą BM-u to moim skromnym zdaniem powinno sie też pomysleć o innym aspekcie. Większa liczba turystów wiąże sie z pogorszeniem stanu szlaków. Czy miasto znajdzie wtedy fundusze na odnawianie szlaków nie mówiąc już o możliwości powstawania nowych? Jeśli ma to byc na zasadzie zapraszamy w BM i na tym koniec ze strony miasta to ja dziękuję za taką reklamę.

3

Osobiście uważam, że BM nie potrzebuje żadnej reklamy. To są za małe góry, żeby pomieściły masową turystykę i czym mniej są popularne, tym lepiej dla przyrody, której zachowanie w niezniszczonym stanie chyba wszystkim nam leży na sercu. Popularyzacja BM musiałaby się skończyć wczesniej czy później powiększeniem istniejących rezerwatów, a może nawet utworzeniem Parku Narodowego. Osobiście zastanawiam się, czy już nie nalażałoby utworzyć takiego parku, bo niestety agresywna ekspansja człowieka postępuje. Rozbudowują się już duże ośrodki w Praciakach i na Przełęczy Kocierskiej, powstają samowolki narciarskie, o czym już tutaj pisano, więc za chwilę może się okazać, że co kwałek są wyciagi, a tam gdzie ich nie ma stoją domy, a jak są domy to oczywiście musi być asfalt, żeby można było bryką dojechać oraz kanalizacja, płoty itd.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-05-11 14:22:16)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

4

Ja jestem bardziej ciekaw czy choć cząstka BM będzie uwzględniona w tej całej strategii. Czy BM potrzebuje reklamy czy nie to osobny temat. Interesuje mnie podejście zewnętrznej firmy, która będzie to wszystko opracowywać. Skoro ta firma nie jest z naszych okolic to na czymś musi się opierać?