1

Temat: 14 VI 2011.H(Ch)robacza Łąka czyli jak dawno nie byłem w Beskidzie Mał

Jako że wiodę prawie beztroskie życie emeryta,tym razem padło na Beskid Mały.W Bielsku zjawiam się z 30 min,spóźnieniem(Euro 2012 i roboty drogowe) i łapię autobus na Straconkę.Bez prowiantu,bez kofeiny(knajpka otwarta od 14,00) uczyniam dość ostry asfalting w dzielnicy willowej( skąd ludzie mają kasę na to?) Straconka.W lesie ładuję baterie do aparatu i śmigam na szlak.Mijam kolejne szczyty,przełęcz(tylko jedną)wywijam kozła(też jednego) i po jakimś czasie dobijam na szczyt H(Ch)robaczej.Kilka fotek i jestem w schronisku.Kilka minut szukam gospodarza i znajduję go obok szopy w stanie błogiego lenistwa w przerwie przysługująego przy koszeniu trawy.Obszczekany przez Psy 2(nie mylić z filmem) zamawiam grochówkę i Wojaka zielonego.Kilka zdawkowych zdań z gospodarzem,zapłata za posiłek(15 zeta) i znowu asfalting do Żarnówki.Jeszcze tylko popas w zajeździe ,ostatnie cykadełka i walcuję się na PKS.Z okien autobusu na pożegnanie podziwiam morze Żywiecki.Oto fotki; https://picasaweb.google.com/1049424517 … /15Cze2011

Ostatnio edytowany przez mirek (2011-06-15 19:12:52)

Góroczub.

2

Odp: 14 VI 2011.H(Ch)robacza Łąka czyli jak dawno nie byłem w Beskidzie Mał

Bardzo fajna wycieczka Mirku, taki klasyk - Straconka - Żarnówka przez Hrobaczą. Ładne zdjęcia i fajna pogoda do chodzenia!

3

lowell79 napisał/a:

Bardzo fajna wycieczka Mirku, taki klasyk - Straconka - Żarnówka przez Hrobaczą. Ładne zdjęcia i fajna pogoda do chodzenia!

Dzięki,a wie ktoś która nazwa H(Ch)robacza jest prawidłowa? Różnie różne źródła podaja.

Góroczub.

4

mnie również fotorelacja bardzo się podobała smile. Kto z nas nie chciałby mieć takiego wtorku big_smile ?

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Udana wycieczka, ładne fotki smile miło było pooglądać smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile