Odp: Namiotowanie
Dobra, ja sobie wstępnie wydumałem co następuje: Limanowa - Paproć - Tymbark - Łopienie - (na pałę) Jurków - Ćwilin.
O ile, oczywiście, pogoda będzie jakaś normalna.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dobra, ja sobie wstępnie wydumałem co następuje: Limanowa - Paproć - Tymbark - Łopienie - (na pałę) Jurków - Ćwilin.
O ile, oczywiście, pogoda będzie jakaś normalna.
Chętnie bym się wbiła na namiotowanie. Mogę przyjąć kogoś ale ostrzegam chrapie.
@Antyklina, nikt nie przebije Człowieka Orkiesty (szczegóły zna np. Jardo i Darkheush..) a więc, spoko spoko damy radę ![]()
Motyla noga, ale ekipa się zbiera !! My jeszcze prawdopodobnie będziemy z nieletnią "przybłędą" ![]()
Marcus - ciekawa propozycja tylko czemu bez Mogielicy?
My w składzie około 5 osobowym plus dwa pieski, pójdziemy z Jurkowa
A jak się już rozłożymy, to spróbujemy zaliczyć Mogielice na lekko ![]()
Ok. Będę nocował u Piotra w namiocie. jak trzeba komuś domku na namiotowanie to służę swoim namiotem. Zabiore kocioł i siekiere fiskersa.
Angi Wujku jeśli to nie kłopot to bym chętnie "wypożyczyła" Twój namiot
, jeśli chodzi o transport to jak to ładnie określiłeś jadę z woj. śląskiego tego bliżej Katowic ![]()
A jak się już rozłożymy, to spróbujemy zaliczyć Mogielice na lekko
hehe, optymista... jak się rozłożymy to się będzie trzeba za kłaśc spac ![]()
Jakie spać
Długie dni przed nami, a nawet jakby co to przecież czołóweczki mamy
Damy radę
Musimy ![]()
Mnie najbardziej pociąga przejście na trasie: zielony szlak z Dobrej przez Łopień na Mogielicę, następnie niebieskim przez Jurków na Ćwilin. Można by też odwrócić kolejność, czyli najpierw namiotowanie (dojście np. z przełęczy Gruszowiec), a potem ta trasa (o ile po nocy będzie ktoś jeszcze na siłach, żeby robić taką trasę hehe). Proszę pisać, czy są chętni na taką opcję, bo jeśli nie to przyłączę się do kogoś innego.
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-06-25 16:23:39)
Ja póki co bacznie obserwuję prognozy pogody, które na dzień dzisiejszy rewelacyjne nie są
Zobaczymy co będzie bliżej weekendu. ![]()
Ja póki co bacznie obserwuję prognozy pogody, które na dzień dzisiejszy rewelacyjne nie są
Zobaczymy co będzie bliżej weekendu.
Ja jestem kilkaset kilometrów na zachód od Was
Ale dzisiaj pogoda poprawiła się
Słonko, bezchmurnie i temperatura idzie do góry ![]()
Fakt, prognozy średnie. Oby się nie sprawdziły, jak 90% innych ....
Ja tam bym się nie przejmował prognozami 6 dni do przodu. Jeszcze raz wracam do tematu tras dojściowych. Może zdeklarujcie się kto skąd idzie?
Mi też podoba sie trasa z Dobrej, tylko pytanie gdzie zostawimy samochody? ![]()
Lowell79 - może, żeby nie robić jakiegoś asfaltowania, w Dobrej przy zielonym szlaku, a potem powrót do Dobrej przez Jurków i Łopień (częściowo poza szlakiem)? Jak widzisz tę opcję?
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-06-28 07:23:24)
Popatrzę na mapę popołudniu i może coś wymyślę, zawsze się można do busa wpakować ![]()
Lowell79 - link do mapy wrzuciłem na trzeciej stronie tego wątku (zaraz u góry) ![]()
Ale podaję jeszcze raz: Mapa Beskidu Wyspowego
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-06-28 07:58:27)
P.S. tak na wszelki wypadek pytam (może pojawię się na namiotowaniu) czy ktoś ma troszkę miejsca w namiocie i mógłby mnie przygarnąć? uprzedzam nie chrapie
........ chyba ![]()
Mi też podoba sie trasa z Dobrej, tylko pytanie gdzie zostawimy samochody?
W "centrum" Dobrej jest sporo miejsca - np pod kościołem. Z Jurkowa do Dobrej jest tylko jakieś 3km asfaltem, więc tragedi nie ma ![]()
lowell79 napisał/a:Mi też podoba sie trasa z Dobrej, tylko pytanie gdzie zostawimy samochody?
W "centrum" Dobrej jest sporo miejsca - np pod kościołem. Z Jurkowa do Dobrej jest tylko jakieś 3km asfaltem, więc tragedi nie ma
Dzięki za info, w takim razie jest już jedna opcja zostawienia samochodu.
P.S. tak na wszelki wypadek pytam (może pojawię się na namiotowaniu) czy ktoś ma troszkę miejsca w namiocie i mógłby mnie przygarnąć?
Ponieważ planowo mam 3 miejsca, a jedno jest już zarezerwowane dla angiego, więc drugie wolne miejsce może być dla Ciebie (o ile nie chcesz nocować w "wynalazku" za 29.99 zł lowella
)
Uprzedzam - mogę chrapać hi hi
Czarownico daj mi znać, czy będziesz w Dobrej, bo będę szukał akumulatorków, no i zabiorę też jakieś materiały "alpejskie".
Lowell - u mnie asfalting z Jurkowa do Dobrej raczej nie wchodzi w rachubę. Wolę pobuszować na stokach Łopienia ![]()
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-06-28 10:17:05)
Ja będę miał 2 miejsc wolne , z tym że chrapie co nieco , ale będzie ktoś kto mnie zawsze ucisza ![]()
Ja najprawdopodobniej pójdę od dobrej chyba że dużo wezmę bagażu to pójdę od Gruszowca.
A ja mam pytanie, czy ktoś jest w posiadaniu palnika?
I przy okazji od razu chciałem powiedzieć, że jak będzie marna pogoda (deszcz) to ja przepraszam, ale odpadam. Ot, nie widzę przyjemności w moknięciu ;-)
Piotrze, odnośnie trasy: jak pogoda będzie dobra i pojadę, to będę robił trasę, którą opisywałem wcześniej.
EDIT: chyba, że mnie napadnie i pojadę najpierw jeszcze na Wały, a dopiero później na zlot, wtedy polecę przez Mogielicę. lowell ma do mnie numer telefonu, to jakoś się zgadamy. :-)
Ostatnio edytowany przez marcus (2011-06-28 21:10:45)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 11 zapytań ]