Odp: Kapliczka na Gibasach - czyli ocalić legendę od zapomnienia
Ewa gdyby nie to ze pozwoliłaś na ukraść prąd od swojego domku to do teraz bym robił za ręczną betoniarkę. ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ewa gdyby nie to ze pozwoliłaś na ukraść prąd od swojego domku to do teraz bym robił za ręczną betoniarkę. ![]()
W imieniu ufoka: kolejny termin spotkania na Gibasach ustalamy na 13/14 sierpnia.
Wybaczcie ze termin został narzucony ale pokierowane bylo to względami niezależnymi ode mnie.
Wybaczcie ze termin został narzucony ale pokierowane bylo to względami niezależnymi ode mnie.
Może i doszło między nami do małego spięcia ostatnio, ale tego, o czym pisze ufok nie mogę nie potwierdzić!!!
Od południa Ufok, Marek na posesji Waldka i pod jego nadzorem i bacznym okiem zabrali się do ciężkiej pracy – konserwacji gontów na kapliczkę w oleju na gorąco. Przy okazji - Waldku wracaj nam do zdrowia, byś mógł nie tylko patrzeć na pracę ale i w niej uczestniczyć. Dzięki Ci za udostępnienie miejsca do konserwacji i składowania gontów. Kilka zdjęć z tej akcji:
Dzięki Wam chłopaki ![]()
Inni cieszyli się dzisiaj słoneczkiem a wy w pocie czoła pracowaliście ![]()
Moje uznanie ![]()
Przyznam, że myślałam, że te deszczułki trochę krótsze są :] . Wielki szacun dla Was i Waszej pracy Panowie ![]()
Wilk Ufok naGGadał
mi wczoraj jak to będzie pod wanną żywy ogień palił, ale dopiero fotki pokazały jak się to wszystko działo
Uznanie dla całej ekipy, która dzisiaj przyczyniła się do tego, że prace związane z kaplisią idą równo do przodu ![]()
Jestem ciekawa ile czasu ten gont potrzebuje by po tej konserwacji można było go kłaść na dach?
Czy planujecie to na 13/14 sierpnia? ![]()
MK mała poprawka, nie pisz Wy tylko My bo też umazałeś sie olejem od roboty
Połowa gontu juz gotowa , jutro reszta jak pogoda pozwoli ![]()
(...) przeznaczyć na zakup materiałów budowlanych do dalszej akcji. Materiały te zostaną zakupione w przyszłym tygodniu i zawiezione przez MK na Gibasy by tam już na nas czekały.
Z całym szacunkiem Ufok , ale moja rola wczoraj była inna.
Za resztę pieniędzy kupiłem materiały na dalszą renowację kapliczki i wywiozłem na Gibasy do Stacha,
by w każdym momencie ruszyć z dalszymi pracami, co zostało wykonane.
A to, że tylko przez kilka godzin w drodze z Gibasów się z Wami
„gotowałem”, to taka malutka pomoc
.
Cały ciężar spoczywał na Was ![]()
WIELKI SZACUN CHLOPCY ![]()
DOBRA ROBOTA ![]()
wielki SZACUN
gdyby Ufok przysłał mi nieco wcześniej sms że gotuje razem z chłopakami Gonotową Zupę w Wannie ... wzięłabym dooopę w troki i przyjechałabym łyżką pomieszac...
niestety, napój chmielowy który sobie zapodałam po połedniu mi nie pozwolił na takie szaleństwo ![]()

AKCJA 4 – czyli RAZEM W DŁUGI SIERPNIOWY WEEKEND NA GIBASACH
![]()
Kolejną akcję planujemy zorganizować w dniach 13 – 15 sierpnia. Liczymy na to, że pogoda nam dopisze i będziemy mogli kontynuować prace przy kapliczce
. Widzieliśmy na zdjęciach, że gont został „ugotowany”
, teraz się suszy i w sierpniu chcemy już rozpocząć prace przy dachu.
Podaję więc co następuje
:
Zbiórka tradycyjnie przy chacie Stacha ok. godz. 9.00
.
PROPONOWANY PLAN DO WYKONANIA
SOBOTA (13 sierpnia)
1. Kończenie tynkowania ścian („prace kosmetyczne”).
2. Ułożenie końcowej warstwy kamieni przed wejściem do kapliczki.
3. Rozpoczęcie remontu dachu kapliczki.
NIEDZIELA (14 sierpnia)
1. Kontynuacja prac przy dachu kapliczki.
2. Malowanie ścian na zewnątrz impregnatem.
PONIEDZIAŁEK (15 sierpnia)
Ten dzień zostawiamy na ewentualne uzupełnienie tego czego nie zdążymy zrobić w sobotę lub niedzielę, resztę czasu poświecimy na odpoczynek
Prosimy osoby chętne popracować przy kapliczce o zabranie ze sobą
rękawiczek
pomysłu na „papu” ( to prośba skierowana do Pań
)
UŚMIECHU i DOBREGO HUMORU ! ![]()
W razie bardzo brzydkiej pogody termin spotkania zostanie przełożony.
Noclegi u Stacha na strychu, ponieważ duża izba w tym czasie jest już zarezerwowana.
Ostatecznego wpisu na listę obecności prosimy dokonać do środy 10.08.2011 r.
Na wieczorne spotkanie przy ognisku prosimy zabrać ze sobą tradycyjnie kiełbaskę
. Informacje na temat innego prowiantu tzn. ew. „prośby z kuchni”
zostaną dołączone w późniejszym terminie.
Poniżej zostawiam listę obecności do kopiowania i uzupełniania.
-----------------------------------------------------------------------------------
Lista obecności --- > Akcja Gibasy 4
13.08. 2011 r. (sobota) –
14.08. 2011 r. (niedziela) -
15.08. 2011 r. (poniedziałek) -
-----------------------------------------------------------------------------------
Nowe informacje ( jeśli się pojawią ) będą dopisywane do tego posta. Prosimy o jego śledzenie !
DO ZOBACZENIA !
Ostatnio edytowany przez nena (2011-10-09 20:01:03)
elo,
wszystko wskazuje na to że 12-15.08 będę na giba więc dostęp do prądu będzie bezproblemowy
pzdr
elo banan, cieszy nas to bardzo i dziękujemy ![]()
niezamaco ![]()
Wpadł mi wczoraj do głowy pomysł by zrobić w sobotni wieczór po akcji forumowe prażonki. Co wy na to?
Na dzień dzisiejszy mamy wszystkie materiały potrzebne do skończenia tego etapu renowacji ale wielkie dzięki za wsparcie i zapraszam 13 sierpnia na Gibasy ![]()
W myśl powiedzenia "Wilk syty i owca cała" to rozwiązanie wydało mi sie najbardziej satysfakcjonujące ![]()
Brzydki woli piwko ![]()
A skąd znasz Brzydkiego?
No nie wiem czy bedzie jego zona zachwycona jak dam nr. ? ![]()
Który skończy sie zabiciem Ufok przez żone Brzydala ![]()
Tak tez pomyślałem odrazu . Czego to człowiek nie zrobi dla słodkich śledzików ![]()
Wpadł mi wczoraj do głowy pomysł by zrobić w sobotni wieczór po akcji forumowe prażonki. Co wy na to?
Pomysł świetny ![]()
Od razu się przypominają prażonki z akcji Jawornica – malowanie krzyża ![]()
Tylko wtedy mieliśmy panie które nam pomagały i przy swojej zaradności ugotowały prażonki i kiełbaski
a my mogliśmy spokojnie malować.
Na dzień dzisiejszy nie widzę chętnych, ale garnek do prażonek wywiozę w piątek 12.VIII i zostawię u Stacha.
Będę wywoził gonty na kapliczkę.
W sobotę 13 i w niedzielę 14 mnie nie będzie, także prażonki przejdą mi koło nosa ![]()
Mignął mi post o cieście, ale zniknął, a chętnie bym zjadł i wywiózł na Gibasy
![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2011-08-03 20:52:19)
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 11 zapytań ]