426

Odp: Przedstaw się!

witaj Nowa76 smile. Miło, że do nas dołączyłaś wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

witam  Nowa76 smile do zobaczenia na szlaku smile

duszą w górach zbłądziłam, bo chciałam....

428

cześć jestem nowym na tym forum

429

Witaaamyy wink
A skąd jesteś ?
Napisz coś więcej o sobie.

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

430

witaj bartosz2809

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

431

Witamy bartosz2809 u nas  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

432

Witam!
Jestem Wojtek, rocznik 84, mieszkam od zawsze w Komorowicach (czyli w Bielsku) wink  Po górach chodzę może i nieczęsto ale z wielką przyjemnością. Zawitałem do Was pragnąc czegoś więcej się dowiedzieć o najbliższych mi górach i ich zakamarkach, a może i mnie samemu uda się coś nowego wnieść.
Pozdrawiam.

433

witaj jotte24 w naszym gronie wink

434

jotte24 powitanko  smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

435

Witajcie niewitani  big_smile

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

436

Witam wszystkich których jeszcze nie witałem smile

437

ja także witam wszystkich "nowych" choć całkiem niedawno sama byłam tu witana;)

438

Witam wszystkich smile, teoretycznie jestem tu nowy choć od długiego czasu czytam, przeglądam i dowiaduje się fajnych rzeczy o Beskidzie Małym na naszym forum. Myślę że w ciągu najbliższego czasu wniosę coś więcej na tym forum, niż tylko bierne przeglądanie Waszych postów hehe smile. Do rejestracji skłoniła mnie chęć podzielenia się fotkami i tym co wiem o Beskidzie Małym. Mieszkam w B-B dzielnica: Straconka. Do rejestracji skłoniła mnie również możliwość nawiązania kontaktu z Wami i uzyskania informacji o Beskidzie Małym, a przede wszystkim o grupie Magurki Wilkowickiej, a jeszcze dokładniej to o Hrobaczej Łące, Bujakowskim Groniu, Zasolnicy. Obecnie studiuje II rok magisterski kierunek Kształtowanie i Ochrona Środowiska na UŚ smile, wiąże się to z napisaniem przeze mnie pracy mgr a że od najmłodszych lat widzę Beskid Mały za oknem więc o nim pisać zamierzam. Dokładnie na tą chwilę temat pracy brzmi : "Walory przyrodniczo-krajoznawcze pasma Hrobaczej Łąki w Beskidzie Małym". Zastanawiam się czy można określić terminem "pasmo Hrobaczej Łąki" teren od przełęczy u Panienki poprzez Hrobaczą Bujakowski Groń i Zasolnicę, ale póki co tak temat pracy brzmi. Zbieram powoli materiały i fotki "walorów" tegoż terenu. Myśle że w najbliższych dniach chętnie się podzielę tym co "upolowałem" aparatem w terenie. Chce opisać ten teren bo uważam że jest trochę zapomniany i wielu uważa go za mało atrakcyjny a przecież tak nie jest. Sporo terenu pozostało mi jeszcze do "ogarnięcia". Specjalistą w rozpoznawaniu flory i fauny nie jestem, ale robiąc fotki sporo można wyczaić samemu potem w zaciszu domowym. Sporo także naczytałem się wpisów p. Darka i widzę jaką ogromną wiedzę posiada o Beskidzie Małym, a znajomość gatunków flory i fauny to na takim poziomie( a może nawet lepiej hehe  tongue ) jak mój promotor na Uczelni. Mam nadzieje że w razie moich pytań podzielicie się wiedzą i pomożecie w stworzeniu tej pracy, która ma tak naprawde zachwalać, wychwalać i sławić heh tongue mały wycinek naszego Beskidu Małego. Sporo spostrzeżeń, linków i informacji na tym forum w pewnym stopniu już pomogły i pewnie mi jeszcze pomogą w przyszłości. To tyle na początek już i tak się rozpisałem za dużo heh
Pozdrawiam wszystkich

439

Witam wszystkich "niewitanych"  wink
Do zobaczenia na szlaku!!!

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

440

witamy Cię Citwus smile
we wrześniu planowany jest zlot na Hrobaczej więc będziesz miał możliwość poszerzyć swoją wiedzę jeszcze bardziej big_smile

441

Nowa76 napisał/a:

witamy Cię Citwus smile
we wrześniu planowany jest zlot na Hrobaczej więc będziesz miał możliwość poszerzyć swoją wiedzę jeszcze bardziej big_smile

tak słyszałem od p. Tadka  w schronisku że coś będzie początkiem września ale czy o zlot mu chodziło to nie wiem hehe tongue

Ostatnio edytowany przez Citwus (2011-08-27 09:56:36)

442

Witam tych co jeszcze nie witałem wink

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

443

Witaj Citwus. Życzę owocnego odkrywania pasma Hrobaczej Łąki smile

444

nena napisał/a:

Witaj Citwus. Życzę owocnego odkrywania pasma Hrobaczej Łąki smile

Witaj Citwus wśród nas smile niech odkrycie będzie z Tobą wink big_smile

445

Witam wszystkich,

mam na imię Marek i mieszkam w Oświęcimiu. Po górach chodzę od kilku lat, ale obecnie najczęściej właśnie po Beskidzie Małym. Gram na gitarze basowej od jakichś 10 lat, a od października planuję rozpocząć studia magisterskie.
Pozdrawiam

446

Witamy w naszym gronie smile

447

Witaj!!! Ale Twój nick to chyba będę musiał pisać używając Ctrl+C, Ctrl+V wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

448

Witaj MarekMiyé  big_smile

449

Witaj MarekMiyé big_smile. Czuję, że stworzymy chyba forumowy band big_smile, bo nam muzyków przybywa big_smile wink

450

Dziękuję za miłe przyjęcie!

darkheush napisał/a:

Ale Twój nick to chyba będę musiał pisać używając Ctrl+C, Ctrl+V

Wybacz,  smile  miyé (oznaczające: jestem, to ja) pochodzi z pewnego języka, którego się uczę.

nena napisał/a:

Czuję, że stworzymy chyba forumowy band, bo nam muzyków przybywa

Hehe, dobrze wiedzieć, zawsze można coś porzępić.  smile

Pozdrawiam