1

Temat: wokół doliny Roztoki

Korzystając z końcówki urlopu zrobiłem we wtorek szybki wypadzik w BM

Trasa i fotki poniżej.

Wyjście ok 11 w kierunku Wielkiej Puszczy. Przejście przez Dolinę Roztoki w celu odwiedzenie miejsc partyzanckich i wspinaczka na Przeł. Isepnicką. Po drodze znaleziony zaskroniec. Tu na panoramę podskoczyłem w stronę Kocierza na pierwsze wzniesienie i powrót na Cisową Grapę odwiedzając Jaskinię oraz ruiny schronu turystycznego. Dalej kierowałem się na Kiczorę Tu rewelacyjne panoramki Kilka ciekawych polanek i mamy dziewięćsiła oraz pasikonika a potem dalej bez szlaku przez Janoskę do miejsca wyjściowego. Pod Janoską udało się chyba znaleźć gołoborzę Trasa trwała ok 4 godz Polecam

https://lh4.googleusercontent.com/-SmQoFrRlz2M/TmZ22TwYbfI/AAAAAAAAHtk/YmJg1HYSuf8/s800/wielka%252520puszcza%252520roztoka%25252C%252520prze%2525C5%252582%252520przys%2525C5%252582op%25252C%252520kiczera%25252C%252520wielka%252520puszcza%252520roztoka%252520131.jpg

Ostatnio edytowany przez baca (2011-09-07 19:12:20)

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

Odp: wokół doliny Roztoki

baca podobna trasa jak moja z sprzed dwóch dni. Przy Cisowym Schronie też byłem. Fotki zarąbiste i te dalekie obserwacje smile

3

Piknie, piknie smile pogoda jak złoto a widzę, że nowy sprzęcik sprawuje się elegancko wink big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

ja po prostu Darku cię śledzę  big_smile  big_smile  big_smile
Jolu - tak sprzęcik się sprawuje

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

5

Piękna galeria!!! A te widoki bajka!!!

6

baca napisał/a:

ja po prostu Darku cię śledzę  big_smile  big_smile  big_smile (...)

Znaczy się jesteś śledź  wink  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

baca znowu obleciał pół świata big_smile wink - bardzo ładny albumik smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

8

baca napisał/a:

Przejście przez Dolinę Roztoki w celu odwiedzenie miejsc partyzanckich i wspinaczka na Przeł. Isepnicką. Po drodze znaleziony zaskroniec. Tu na panoramę podskoczyłem w stronę Kocierza na pierwsze wzniesienie i powrót na Cisową Grapę odwiedzając Jaskinię oraz ruiny schronu turystycznego. Dalej kierowałem się na Kiczorę Tu rewelacyjne panoramki Kilka ciekawych polanek i mamy dziewięćsiła oraz pasikonika a potem dalej bez szlaku przez Janoskę do miejsca wyjściowego. Pod Janoską udało się chyba znaleźć gołoborzę Trasa trwała ok 4 godz Polecam

Dosyć ciekawa trasa. smile Oznakowane przejścia znam doskonale, jednak trudno mi sobie wyobrazić , jak mogła przebiegać Twoja trasa ?
Byłbym wdzięczny gdybyś mógł zrobić mały szkic tego przejścia, choćby w paincie smile Z góry dziękuję  smile

Ostatnio edytowany przez kris_61 (2011-09-08 08:04:35)

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

9

Części trasy niestety zupełnie nie znam. Może kiedyś to nadrobię?

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

Mapa może nie wyraźna ale coś takiego szedłem

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/4500/14728/thumb/p169541hrgsep1qc26b117l5cb1.jpg

- Jan Galicz

11

Dzięki, ale chyba na dzikusa bym się nie podjął takiej wycieczki. Znam nieznakowane zejście z Kiczory przez Miherdę, ale i tam bez problemów się nie obyło. wink Drózka się skończyła i trzeba było uprawiać chaszczing w stromą dolinę.

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

12

No trasę to ja znam, choć widzę że było chaszczingowo big_smile

Ostatnio edytowany przez Dariusz Tlałka (2011-09-09 15:11:23)

13

Sama końcówka miała może charakter dziewiczy ale tak to ścieżka szeroka, że czołg by nią przejechał

- Jan Galicz

14

Ciekawy opis partyzantki, ale dlaczego jest w tym temacie?

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

15

Pomyliłem się w temacie i posta przeniosłem do tematu Dolina Roztoki i Długie Łąki

- Jan Galicz