1

Temat: Adwent w Pradze wieczorową porą

Chociaż za oknami tego nie widać, święta coraz bliżej. Żeby poczuć choćby trochę tej świątecznej atmosfery wybrałem się w niedzielny wieczór na spacer po uliczkach starej Pragi. Wystrój miasta już całkowicie świąteczny, kolorowe światełka i przepiękne choinki. Na Staromiejskim Placu wielki adwentowy jarmark, na którym sprzedawcy oferują swoje wyroby, scena z grającymi kapelami i mnóstwo innych atrakcji. Każdy coś dla siebie znajdzie/ ja znalazłem grzane winko i vaclavską kolbase/http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/7000/17165/thumb/p16gpvhka6qdc17f1mee1sb41v9d1.JPG Ludzi tłumy co nie każdemu może przypaść do gustu, jednak dzięki temu że turyści skupili się na jarmarku, pozostałe urokliwe zakątki starego miasta pozostały puste i można było w ciszy bez zgiełku oddać się ich podziwianiu. Zapraszam do mojej galeryjki.

2

Odp: Adwent w Pradze wieczorową porą

Jardo przyznaj się: zajrzałeś do muzeum wibratorów? wink Czesi to jednak są luzacy. Wyobrażacie sobie coś takiego w centrum Warszawy? cool Na marginesie - kiedy ja ostatni raz byłem w Pradze???
P.S. Nieźle Ci wyszły te nocne fotki. Na czym je robiłeś?

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-12-13 08:32:47)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

Zajrzałem tylko przez drzwi big_smile  A aparacik cały czas ten sam FINEPIX HS 10 , trochę większe ISO kilka grzańców dla stabilizacji obrazu  big_smile  no i wyszło to co wyszło big_smile

4

Piękna ta Praga nocą i bardzo świąteczna , chociaż tłumy przerażają big_smile. Ja nie miałam okazji pospacerować po nocnej Pradze, tylko w ciągu dnia. Trzeba więc będzie kiedyś wycieczkę powtórzyć big_smile. Miło było powspominać sobie wszystkie miejsca smile. Niezłe tempo miałeś Jardo żeś wszędzie obleciał big_smile.  Może to sprawka tego grzańca … big_smile wink. Ładny album. smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Zrobiło się nastrojowo - wszystko ku świętom zmierza wink  big_smile

Bardzo udany, nocny albumik smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile