Odp: Zadziele
Ona jest
ZAMÓWIENIA
mailowo: noth1@tlen.pl
telefonicznie: 602 187 327
Cena detaliczna: 30 zł + koszty wysyłki
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz
A książka wygląda właśnie tak

Dostępna będzie w księgarniach w Żywcu i w Bielsku ale jakich to nie wiem
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz
A ja już od czwartku mam książkę i to z rąk samego autora
Jest świetnie wydana, na bardzo dobrym papierze, czarno-białe fotki są w niej jak klejnoty z dawnych lat.
Podczytywać trzeba powolutku, smakując treść...
Największe wrażenie zrobiła na mnie jednak odręczna mapa - szkic Zadziela
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale Zadziele ma swój serwis - odwiedźcie go nim książka trafi do Waszych rąk
czy to ta Jolu

źródło http://www.zadziele.info
- Jan Galicz
Tak Baca - jak dla mnie perełka... ![]()
Zapraszam na promocję książki "Zadziele piękna wioska" Roberta Słonki
Patronat: Burmistrz Miasta Żywca Pan Antoni Szlagor
Data: 24.03.2012, godz.11
Miejsce: Sala ratuszowa Urzędu Miejskiego w Żywcu
W programie m.in. prezentacja "Zadziele"
![]()
Pozdrawiam
Robert Słonka
Zapraszam na promocję książki "Zadziele piękna wioska" Roberta Słonki (...)
Jestem szczęściarzem , bo tą książkę już posiadam ![]()
Może uda mi się dotrzeć do Żywca na prezentację i uzyskać autograf autora.
Książka cenna, między innymi muszę odszukać pozostałość, czyli kapliczkę przydrożną z 1713r przeniesioną przed zalaniem na osiedle Na Wzgórzu.
Może uda się to właśnie w tą niedzielę po spotkaniu ![]()
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.
Dziękuje za wiadomość. Postaram sie być i mieć tą ksiażkę. Mój pradziadek ze strony ojca pochodził z Żywca.
Pozdrawiam ![]()
Kurcze, a u mnie niestety sobota w pracy
![]()
właśnie do mnie książka dotarła Zabieram się za czytanie1
- Jan Galicz
19 marca o godzinie 20.00 na głównej stronie serwisu pojawią się 3 pytania dotyczące zalanej wioski - Zadziela. Kto pierwszy udzieli prawidłowych odpowiedzi wygra główną nagrodę konkursu - książkę Roberta Słonki "Zadziele - piękna wioska". Serdecznie zapraszamy! Pamiętajcie, aby być z nami 19 marca o godzinie 20.00!!!!
Coś mi się zdaje iż do wzięcia udziału w tym konkursie trzeba najpierw kupić i przeczytać książkę p. Słonki, a wtedy nagroda nie będzie już potrzebna ![]()
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa
Coś mi się zdaje iż do wzięcia udziału w tym konkursie trzeba najpierw kupić i przeczytać książkę p. Słonki, a wtedy nagroda nie będzie już potrzebna
Lubię ten Piotra optymizm ![]()
Lubię ten Piotra optymizm
![]()
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa
ale wtedy Piotr będziesz mógł ją komuś sprezentować ![]()
- Jan Galicz
Już za niespełna 30 minut nasze pytanie konkursowe! Patrzcie na główną stronę!!! ![]()
Prawidłowe odpowiedzi na pytania:
1. W którym roku powstała wieś Zadziele ?
Odp: 1608 r.
2. Do jakiej parafii należało Zadziele ?
Odp: Parafia Stary Żywiec (kościół pw Wszystkich Świętych w Starym
3. Kiedy utworzono zbiornik na Sole, który zatopił wioskę ?
Odp: 1966 r.
Zwycięzcą został Tomasz Wawak (wawri) - gratulujemy!!! Szczegóły dostarczenia nagrody zostaną uzgodnione mailowe.
gratuluje zwyciezcy
- Jan Galicz
Spóźniłem się
niestety.... Gratulacje dla zwycięzcy... ![]()
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd