Temat: Prawie samotnie w Beskidzie

Miało być samotnie, zrobiło się prawie samotnie. Krótko mówiąc był to dzień spotkań. W autobusie na Jagódki z ferdynansem, na Groniu JPII z kisielem, a po drodze z lepiężnikami, przebiśniegami i samotnym podbiałem.

Miało być samotnie więc w plecaku wylądowały kanapki, 5 piwek, w kieszeni mp-3ka, a w uszach słuchawki. Żeby było klimatycznie wybrałem jako podkład Dom O Zielonych Progach wink

Na Groniu JPII melduję się po 45 minutach marszu. Chwilę siedzimy z kisielem w słoneczku wygrzewając nasze stare kości. kisiel schodzi do Jagódek ścieżką Zielińskiego, ja ruszam w stronę Leskowca i Potrójnej. Śniegu zdecydowanie mniej niż przed tygodniem, co nie zmienia faktu, że idzie się źle. Jak nie błoto, to mokry śnieg po kolana. Jak nie strumyk na środku ścieżki, to strumyk pod warstwą śniegu. Krótko mówiąc zima wcale nie ma zamiaru odpuścić tak łatwo, choć widać że jest na przegranej pozycji wink

Odwiedzam Olafa, chwilę rozmawiamy przed chatką i uciekam do Ani i Rafała. Królowa pokazuje swe lico.

Robię teraz rzecz dla siebie nietypową. Czyli na trasie zmieniam wcześniejszy plan. Nie chce mi się brnąć w tym białym g.....ie na Jawornicę i do Targanic, więc schodzę czarnym szlakiem do Czarnego Gronia. Po raz pierwszy w życiu. I nie zawiodłem się. Widoki, widoki, widoki.

Gdy dochodzę już niemal do celu widzę jak w stronę Andrychowa śmiga autobus. No cóż zostaje 90 minut oczekiwania na kolejny w Czarnym Groniu przy złocistym wink

To była piękna niedziela. Kolejna w tym roku wink

Komplet zdjęć po kliku w obrazek:
https://lh4.googleusercontent.com/-tsRUJTPg6R8/T29FVOi0laI/AAAAAAAAAJ4/Bn18Nqx0Q5Y/s800/DSCN5914.JPG

Ostatnio edytowany przez darkheush (2012-03-26 20:57:51)

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Prawie samotnie w Beskidzie

Ja już zdążyłam ze dwa razy album przeglądnąć big_smile i naoglądać się ładnych wczesnowiosennych panoramek i darkheush’owych kwiotków big_smile wink. Fajna wycieczka i jak to w górach bywa, zawsze gdzieś na trasie spotka człowiek znajomego big_smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

Ahhhhh bo zapomniałbym!!! Jadąc autobusem na Jagódki widziałem niejaką nenę. Na galowo!!! Chyba do kościólka wink

A ja bezbożnik w góry, w byle jakich ciuchach tongue

Jan Himilsbach

4

Darku z wielka ciekawością przeczytałem twoja relacje . Zreszta wszystkie twoje nowe posty czytam uważnie .
Musze szczerze przyznać  - masz talent i wenę  big_smile .
A o to w tym w tym wszystkim chodzi  smile  smile  smile
Tak jak to to ujął W. Cejrowski - bo w życiu musi być : wesoło , ciekawie i interesująco  big_smile
a ja podpisuje sie pod tym obiema rękami  yikes

https://picasaweb.google.com/110481057918358045639

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

5

hej, i trochę ode mnie https://picasaweb.google.com/1085890102 … Rozpoczety zapraszam cool

Ostatnio edytowany przez kisiel (2012-03-28 15:16:54)

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

6

darkheush napisał/a:

Ahhhhh bo zapomniałbym!!! Jadąc autobusem na Jagódki widziałem niejaką nenę. Na galowo!!! Chyba do kościólka wink

jaaaaaaaaa … big_smile , to była zemsta za Wiewióra, tak ?  mad big_smile

kisiel napisał/a:

hej, i trochę ode mnie […]

kisiel Ty zawsze trzymasz asa w rękawie ? wink, śliczne wiosenne ujęcia smile, a na smyczy słodki psiak ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

to się nachodziłeś wink

no brawo za fotosy i relacjion

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

8

maurycy napisał/a:

(...) Musze szczerze przyznać  - masz talent i wenę  big_smile .
A o to w tym w tym wszystkim chodzi  smile  smile  smile
Tak jak to to ujął W. Cejrowski - bo w życiu musi być : wesoło , ciekawie i interesująco  big_smile
a ja podpisuje sie pod tym obiema rękami  yikes

z akcentem na wesoło  lol

No trza uczciwie przyznać, że idzie tej Bestyji pisanie, idzie... i ma fajne pomysły - ze zwykłej wycieczki zrobi wyprawę co się zowie   wink  big_smile

kisiel - przebolałam te nieszczęsne google+   ale do Twojej picasy teraz nie można wejść...   sad

pisze, że nie ma takiej strony... ukradli....    hmm

Ostatnio edytowany przez jolanta (2012-03-27 21:18:11)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

No ba  big_smile

Czyli nie ja jeden to zauważyłem  yikes

a Bestyja siedzi skromniutko i nie komentuje  cool

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

10

jolanta napisał/a:

kisiel - przebolałam te nieszczęsne google+   ale do Twojej picasy teraz nie można wejść...   sad

pisze, że nie ma takiej strony... ukradli....    hmm

no to Jolu wspolczuje sad mnie to google+ ostatnio strasznie denerwuje i jestem juz sklonny zalozyc nowe konto na picasie. Pewnie bede mial teraz podobne problemy jak Ty ;-)

11

maurycy napisał/a:

a Bestyja siedzi skromniutko i nie komentuje

A co tu komentować??? Relacja napisana bez pomysłu, zdjęcia tym razem też siakieś takie nijakie. Albo kryzys tfurczy, albo kryzys wieku średniego tzw. zdziadzienie tongue

kisiel napisał/a:

mnie to google+ ostatnio strasznie denerwuje i jestem juz sklonny zalozyc nowe konto na picasie.

Jest jakaś metoda rezygnacji z G+ zachowując konto na Picasa w "dawnej formie". Ja nie pamiętam jak to się robiło (miałem ten problem przy zakładaniu najnowszej Picasy), jednak wiem, że ostatnio walczyli z tym ustrojstwem brombella i jardo. I co najważniejsze udało się.

A Twój albumik zniknął, bo zmieniłeś jego nazwę na Picasa nie poprawiając linka na forum wink

Ostatnio edytowany przez darkheush (2012-03-28 14:14:22)

Jan Himilsbach

12

Nie taki zły ten tfurca wink jak się skromnie opisuje.
A propos Picassy, ale też innych produktów ze stajni Google'a (np. Earth), czy nie odnosicie nieprzyjemnego wrażenia, że są delikatnie mówiąc niedopracowane? Mnie np. Google Earth po aktualizacji zaczął robić dziwne rzeczy, a miałem wrażenie, że już opanowałem ten program, do tego ten "mało intuicyjny" jak dla mnie interfejs i ulepszanie na siłę bez zgody użytkownika (automatyczne aktualizowanie), którego nie można zatrzymać. No po co to wszystko?

Ostatnio edytowany przez piotr (2012-03-28 14:29:57)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

13

Fajna relacja. Widzę że to już ostatnie resztki tego białego g...a, co mnie zresztą cieszy wink Nawet na szczycie Leskowca mało co  smile Ładne panoramki. W górach trudno kogoś lub czegoś znajomego nie spotkać, dlatego trudno jest wędrować samotnie, chyba że jest się na pustyni big_smile

14

kisiel napisał/a:

A Twój albumik zniknął, bo zmieniłeś jego nazwę na Picasa nie poprawiając linka na forum wink

o sorrki, faktycznie nie zauważyłem, link już poprawiony smile

15

I do albumu weszłam big_smile

Napiszę też na PV  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

16

piotr napisał/a:

Nie taki zły ten tfurca wink jak się skromnie opisuje.

Piotrze obiecuję, że jak wygram w totka (w którego nie gram), to kupię sobie kawałek Bieszczad i... zdziadzieję do końca big_smile

P.S. Jako, że za ostatnie komentarze pod moim albumikiem mam obiecane duszenie, powieszenie, ćwiartowanie z posoleniem, Sodomę i Gomorę, Armageddon i wszelkie ziemskie kataklizmy spadające na pewien blok w Andrychowie, postanawiam zacząć grać w totka czym prędzej tongue

Ostatnio edytowany przez darkheush (2012-03-28 17:36:08)

Jan Himilsbach