Temat: Drodzy Forumowicze! Pomocy

Chciałem Was zapytać czy obiekt znajdujący się na zdjęciu (i nie chodzi o tę Panią;) to piwnica? Oczywiście to w Kocierzu Rychwałdzkim. Jeśli posiadacie jakieś info na ten temat, proszę o pomoc!http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/500/20922/thumb/p16r2c14vo1m6i12o91s0c1qo416cs1.jpg

Odp: Drodzy Forumowicze! Pomocy

Tak to słynne kamienne piwniczki - jedna z specjalności Beskidu Małego! nie mylić z szałasami kamiennymi, które na pierwszy rzut oka są bardzo podobne!!! smile Podobne piwniczki znajdują sie np. na Gibasówce.  Patrz dział - Etnografia i temat: Kamienne piwniczki w Beskidzie Małym! smile

Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2012-04-18 13:23:59)

Dziękuję!

4

Uwaga Wirus.

Góroczub.

5

lukasz.gieruszczak napisał/a:

Chciałem Was zapytać czy obiekt znajdujący się na zdjęciu (i nie chodzi o tę Panią;) to piwnica? Oczywiście to w Kocierzu Rychwałdzkim. Jeśli posiadacie jakieś info na ten temat, proszę o pomoc!http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/500/20922/thumb/p16r2c14vo1m6i12o91s0c1qo416cs1.jpg

Kamienne piwniczki - sporo tych obiektów przeszłości znajduje się jeszcze w Tarnawie Górnej i Krzeszowie. Również samodzielne piwniczki ziemne.

6

mirek napisał/a:

Uwaga Wirus.

what? smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

7

Brombella napisał/a:
mirek napisał/a:

Uwaga Wirus.

what? smile

Był tu obcojęzyczny post od Trursicilla,z linkiem. Uaktywnił mi się system antywirusowy,zgłosiłem go do Mode i post skasowano.

Góroczub.

8

mirek napisał/a:
Brombella napisał/a:
mirek napisał/a:

Uwaga Wirus.

what? smile

Był tu obcojęzyczny post od Trursicilla,z linkiem. Uaktywnił mi się system antywirusowy,zgłosiłem go do Mode i post skasowano.

Potwierdzam że był wpis z linkiem hmm

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

9

????

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

10

zgłoszone jako spam,ale mode już śpią. big_smile

Góroczub.

11

mirek napisał/a:

zgłoszone jako spam,ale mode już śpią. big_smile

Nie śpią, nie śpią tongue , już wczoraj było zgłoszone do zbanowania big_smile. Już trutnia nie ma. big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

12

W sumie to spali, ale wczas się obudzili i spamerzy nad ranem wylecieli z hukiem lol

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

13

darkheush Ty ranny ptaszku, musiałeś nas zdradzić ... lol

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

14

darkheush napisał/a:

W sumie to spali, ale wczas się obudzili i spamerzy nad ranem wylecieli z hukiem lol

I jeden chop z jajami się przyznał. big_smile

Góroczub.