Temat: Drodzy Forumowicze! Pomocy
Chciałem Was zapytać czy obiekt znajdujący się na zdjęciu (i nie chodzi o tę Panią;) to piwnica? Oczywiście to w Kocierzu Rychwałdzkim. Jeśli posiadacie jakieś info na ten temat, proszę o pomoc!![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałem Was zapytać czy obiekt znajdujący się na zdjęciu (i nie chodzi o tę Panią;) to piwnica? Oczywiście to w Kocierzu Rychwałdzkim. Jeśli posiadacie jakieś info na ten temat, proszę o pomoc!![]()
Tak to słynne kamienne piwniczki - jedna z specjalności Beskidu Małego! nie mylić z szałasami kamiennymi, które na pierwszy rzut oka są bardzo podobne!!!
Podobne piwniczki znajdują sie np. na Gibasówce. Patrz dział - Etnografia i temat: Kamienne piwniczki w Beskidzie Małym! ![]()
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2012-04-18 13:23:59)
Dziękuję!
Uwaga Wirus.
Chciałem Was zapytać czy obiekt znajdujący się na zdjęciu (i nie chodzi o tę Panią;) to piwnica? Oczywiście to w Kocierzu Rychwałdzkim. Jeśli posiadacie jakieś info na ten temat, proszę o pomoc!
Kamienne piwniczki - sporo tych obiektów przeszłości znajduje się jeszcze w Tarnawie Górnej i Krzeszowie. Również samodzielne piwniczki ziemne.
Uwaga Wirus.
what? ![]()
mirek napisał/a:Uwaga Wirus.
what?
Był tu obcojęzyczny post od Trursicilla,z linkiem. Uaktywnił mi się system antywirusowy,zgłosiłem go do Mode i post skasowano.
Brombella napisał/a:mirek napisał/a:Uwaga Wirus.
what?
Był tu obcojęzyczny post od Trursicilla,z linkiem. Uaktywnił mi się system antywirusowy,zgłosiłem go do Mode i post skasowano.
Potwierdzam że był wpis z linkiem ![]()
????
zgłoszone jako spam,ale mode już śpią. ![]()
zgłoszone jako spam,ale mode już śpią.
Nie śpią, nie śpią
, już wczoraj było zgłoszone do zbanowania
. Już trutnia nie ma. ![]()
W sumie to spali, ale wczas się obudzili i spamerzy nad ranem wylecieli z hukiem ![]()
darkheush Ty ranny ptaszku, musiałeś nas zdradzić ... ![]()
W sumie to spali, ale wczas się obudzili i spamerzy nad ranem wylecieli z hukiem
I jeden chop z jajami się przyznał. ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 11 zapytań ]