1

Temat: Leskowiec-Potrójna-Gibasy z dodatkiem zbierania śmieci w BM

Ogarnął mnie ostatnio "leń" na pisanie smile Ale w końcu chociaż krótko wspomnę wycieczkę jaką odbyłem w miniony weekend smile Miało nas być więcej, ale wyszło że wyjechaliśmy w starym składzie z zamiarem zdobycia Leskowca i przejścia czerwonym szlakiem na Potrójną smile I jakby przy okazji włączyliśmy się w akcję PTT Bielsko Biała i sprzątnęliśmy odrobinę na szlaku smile Zaraz na początku zaliczyliśmy mocny chszczing, gdyż za radą kolegi forumowicza Darkheusza postanowiliśmy nie wchodzić szlakiem, tylko poleconą przez niego drogą smile A ja jak mi się to czasami zdarza smile nie celowo lekko ją zmodyfikowałem big_smile  Ale jakoś dotarliśmy na Leskowiec, gdzie na szczycie odbyliśmy dłuższą sesję foto, gdyż widoki były powalające na kolana big_smile Dalej droga czerwonym szlakiem w kierunku Potrójnej odbyła się bez większych przygód smile  no nie licząc pięciu crossowców na Smrekowicy sad  Po dotarciu do chatki SST  u Olafa, zajęliśmy miejsce w zarezerwowanym Hindenburgu i zaczęliśmy chatkowanie, połączone z grillowaniem smile Nie przeszkodziła nam nawet nocna burza smile Rano skoro świt śniadanko, jedni zupki, jedni pasztecik, ja Radegasta smile Plan na niedzielę odwiedziny u Ani i Rafała a potem zależnie od pogody smile Pogoda nadal dopisywała więc spacerkiem podążyliśmy na Potrójną smile Tutaj lekkie zaskoczenie, na tarasie pełno turystów, ledwo gdzie jest usiąść sad  Jest jednak jeden bardzo duży plus smile  Poznaję osobiście Ferdynansa i jego zaczarowany szklany bucik  smile Dość długo tu leniuchujemy, dobrze się gada z poznanym kolegą i miłymi gospodarzami, ale trzeba wracać smile Po spakowaniu, część ekipy schodzi do Pracicy, ja jednak zamierzam jeszcze zaliczyć Gibasy. I tak najkrótszą znaną mi drogą w dół od chatki a potem w górę drogą koło szlabanu docieram do chatki u Staszka smile Zatrzymujemy się tutaj tylko na chwilkę bo czas goni smile Szybkie pozdrowienia i do widzenia smile  Rzut oka na kapliczkę i szybciutko schodzimy z Gibasów niebieskim szlakiem w dół, lekko zaczyna padać smile Zdążyliśmy idealnie, za 10 minut bus, jest jeszcze czas na pifko smile No i tu można by było skończyć, ale w busie ponowne miłe zaskoczenie, spotykam Kasię badaczkę wilków w Beskidzie Małym. Dowiaduję się od niej że jedyna stale mieszkająca w BM wataha ma się dobrze i w całości przetrwała zimę w ilości siedmiu sztuk smile  I tak na rozmowie miło i szybko mija nam czas powrotu smile Koniec wycieczki, dziękuję wszystkim którzy mnie wsparli w akcji zbierania śmieci smile
A tutaj trochę fotek, jest w nich trochę bałaganu,ale ostatnio karta pamięci się na mnie obraziła, zresztą nie tylko ona big_smile
https://picasaweb.google.com/1123121797 … directlink

Ostatnio edytowany przez jardo (2012-05-11 09:12:29)

2

Odp: Leskowiec-Potrójna-Gibasy z dodatkiem zbierania śmieci w BM

jardo fajna wycieczka. smile Musiałbyś mieć pecha, żeby nie spotkać ferdynansa w niedzielę w Małym big_smile wink. To stały bywalec na górskich szlakach. smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

No jak to nie spotkał Ferdynansa???? - przeca pisze: Poznaję osobiście Ferdynansa i jego zaczarowany szklany bucik  lol

Jardo pisaj tu zaraz jakżeście się rozpoznali na szlaku  wink  big_smile

Też bym chętnie Kasię poznała  smile  - a o tych wilkach to mi ostatnio opowiadał nasz ulubiony Chatar w czasie wizyty w wielkim mieście  tongue

EDIT:
Niestety to ja nie czytam ze zrozumieniem  lol

Ostatnio edytowany przez jolanta (2012-05-12 21:03:32)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

Jolu na przyszłość - jest tutaj taka opcja "usuń post" wink Moje komenty już na picassie, więc nie będę się powtarzał.

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

piotr napisał/a:

Moje komenty już na picassie, więc nie będę się powtarzał.

Jak Chuck Norris wink

6

Dariusz Tlałka napisał/a:

Jak Chuck Norris wink

I Chuck ma być wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

7

piotr napisał/a:
Dariusz Tlałka napisał/a:

Jak Chuck Norris wink

I Chuck ma być wink

a członek z ramienia w stanie spoczynku ? skąd się wziął?  hmm  tongue

bo skąd się wziął przewodnik szkolnych wycieczek to powszechnie wiadomo  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile