Temat: IV Chorzowski Bieg Rodzinny
W sobotę 19 maja 2012r rozpoczał się IV Chorzowski Bieg Rodzinny w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. Pierwsza edycja Święta odbywała się pod hasłem „Moja wyjątkowa rodzina”, drugiej towarzyszył „Portret matki”, trzeciej „Ojciec fundamentem rodziny”. Tegoroczne Święto Rodziny odbyło się pod hasłem „Przez pokolenia”.
Patronat nad wydarzeniem objęli Wydział Kultury i Sportu UM Chorzów, WPKiW S.A., KRS TKKF „Jastrząb” i Tomasz Piecuch Radny Miasta Chorzów.
Celem imprezy było m.in. uczczenie na sportowo Metropolitarnego Święta Rodziny, promocja hasła święta: Przez pokolenia, ukazanie biegu jako formę rekreacji i wspólne - rodzinne spędzanie wolnego czasu jak również promocja uroków chorzowskiego parku.
Początek 5 kilometrowego biegu "indywidualnego" miał miejsce przy kąpielisku Fala. Po biegu "indywidualnym" rozpoczał się bieg rodzinny na 1km
Piękna inicjatywa
W takiej kategorii mogła wziąść udział rodzina skladająca się z minimum 3 osób (rodzeństwo, rodzic dzieci, dziadkowie, wnuki) rodzina cały dystans biegnie razem wspólnie wbiegając na metę - taki widok to coś bezcennego ![]()
W tym roku w biegu 5km wzieło udział 129 osób ![]()
Jako że Czarownica startowała w tym biegu z nr 18 powiedzmy, że pochwali się wynikami, które można odnaleźc tutaj
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. … p;bieganie
Oficjalne wyniki: 84 miejsce - Dorota Owczarska Ruda Śl. K - 35 - 8 miejsce w kategorii K I - rocznik 1996- 1977, czas 25.20
Ostatnio edytowany przez CzarownicaZpogodnej (2012-05-21 13:35:53)