Odp: Kapliczka na Gibasach - czyli ocalić legendę od zapomnienia
I tak sobie krok po kroczku - idzie robota do przodu... Nie! - no jak po kroczku -
milowymi krokami idzie do przodu ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I tak sobie krok po kroczku - idzie robota do przodu... Nie! - no jak po kroczku -
milowymi krokami idzie do przodu ![]()
Super robota Panowie ! Brawo !
Miło było przeczytać dobre wieści i obejrzeć zdjęcia z miejsca prac
.
Dobra robota panowie
I rusałka kratkowiec zaglądła co wy tam robicie
Smakowicie wyglądają te oscypki. Ja też ostatnio jestem nieźle zapracowany ![]()

CZERWIEC NA GIBASACH
Prace przy kapliczce na Gibasach, rozpoczęte na dwóch majowych akcjach chcemy kontynuować 23-24 czerwca 2012 r. (sobota-niedziela). Musimy dokończyć to, czego nie udało się zrobić poprzednim razem, czyli 12 maja z powodu nagłego załamania pogody. Miejmy nadzieję, że czerwcowa aura nas nie zawiedzie
.
Zbiórka przy chacie Stacha godz. 9.00
ZAPRASZAMY wszystkich chętnych do pomocy na Gibasy w czerwcowy weekend
![]()
Nowe informacje ( jeśli się pojawią ) będą dopisywane do tego posta . Prosimy o jego śledzenie.
(...) Jak trochę przejaśniało to poszliśmy jeszcze na Czarne Działy, udało nam sie odnaleźć po kolei wszystkie obiekty z planu bacy najbardziej mnie ucieszyły Czarne Działy IV, tam jeszcze trochę śniegu było
![]()
Hahaha...
Dopiero dzisiaj obejrzałam Wasze fotki z wizyty w jaskiniach Czarne Działy
Wycioraliście się pierwszorzędnie czyli eksploracja była pełną parą
i nawet salamanderka się Wam pokazała - żyje tam odkąd czarne działy pamiętam ![]()
Na zakończenie roboczej wyprawy odwiedziliśmy w Rzykach Praciakach, Bacę Wieśka i Juhasa Andrzeja gdzie zostaliśmy uraczeni kawką i przepysznymi świerzymi oscypkami prosto z wędzoka
![]()
![]()
![]()
No właśnie ostatnio przebywałem w Rzykach Praciakach przy okazji wizyty na Leskowcu i nie mogłem znaleść tej bacówki
Gdzie ona dokładnie się znajduje?? Bo miałem wtedy ochote na pyszne oscypki ![]()
MK napisał/a:Na zakończenie roboczej wyprawy odwiedziliśmy w Rzykach Praciakach, Bacę Wieśka i Juhasa Andrzeja gdzie zostaliśmy uraczeni kawką i przepysznymi świerzymi oscypkami prosto z wędzoka
![]()
![]()
![]()
No właśnie ostatnio przebywałem w Rzykach Praciakach przy okazji wizyty na Leskowcu i nie mogłem znaleść tej bacówki
Gdzie ona dokładnie się znajduje?? Bo miałem wtedy ochote na pyszne oscypki
22 i 23 post.
Link http://www.beskidmaly.pl/pun/topic1121.html
Witam
Uprzejmie informuję szanownych forumowiczów ( i nie tylko
) że w dniu dzisiejszym zakończyła się kolejna odsłona rewitalizacji Kapliczki na Gibasowym Siole.
Drzwi zostały wprawione przez najlepszych na Podbeskidziu i nie tylko budowlańców - Piotra Harata i jego wspaniałą Ekipę, czyli przez panów Piotra, Marka i Heniutka
. Bardzo, bardzo gorąco dziękujemy
. Dziękujemy cieślom i ich małżonkom za wspaniałe towarzystwo i cudowną atmosferę ![]()
W sobotniej akcji uczestniczyli i mnóstwo pracy wykonali Ufok i MK. Panowie zamontowali m.in. tabliczkę informacyjną koło kapliczki. Stach wraz z MK przenieśli na właściwe miejsce małą kapliczkę, która przez jakiś czas wisiała na drzewie obok naszej kapliczki.
Panie - Basia, Dorota, Iwonka dzielnie przygotowywały gar duszonek.
Wojtas pomagał w przewożeniu materiału od Stacha, Gennaro i Dakota wraz z Darkheushem umilali nam czas grą na gitarze. Dotarli też Lucjan z Hatarem, Mc Giver, Kompozytor z synami, Memezio z Asią i wiele innych osób ![]()
Wszystkim bardzo dziękuję za wysiłek, uśmiech, towarzystwo, dobry nastrój i atmosferę ![]()
Po kliknięciu na zdjęcie - zestaw zdjęć z albumu
))
No - w kupie siła
to i robota idzie do przodu
Jakie dalsze plany? ![]()
Ogromnie się cieszę, że tyle Was było na tym spotkaniu, tyle fajnego się tam działo i tak dużo zrobiliście ! Rewelacja !
Jestem zachwycona wyglądem kapliczki z nowymi drzwiami, że nie wspomnę o eleganckiej tabliczce !
Wasze miny na zdjęciach mówią same za siebie – że było po prostu
!
Brombuś dziękuję za wspaniałe uwiecznienie tego wydarzenia
!
Nie mogę się napatrzyć
Kaplisia - taka cała wyzłocona
Złote ludzie przy niej wszak pracowały ![]()
złote , złote ! ![]()
Piękne rzeczy! Wspaniała Ekipa!
My też trochę w temacie wczoraj robilismy... Przeszliśmy wszystkie dróżki na kalwarii zaglądając wszędzie gdzie się dało w poszukiwaniu co mogło zainspirować twórcę kapliczkowej rzeźby z postumentu. Nie znaleźliśmy.
Następna wyprawa będzie do Rychwałdu...
Pozdrawiamy "turystów zrzeszonych wokół" ![]()
Kapliczka pięknie się prezentuje
Ja ostatnio jestem nieco nie w temacie Beskidu Małego ![]()
Po kliku na fotkę albumik z prac i świętowania pomyślnego zakończenia pierwszego etapu szefa akcji - ufoka83 ![]()
(...) Następna wyprawa będzie do Rychwałdu...
Trzymam kciuki, może tym razem cosik się wyjaśni.... ![]()
Chciałbym podziękować wszystkim co uczestniczyli w akcji,
A przede wszystkim Ufokowi i jego ekipie.
![]()
Parę moich zdjęć :
https://picasaweb.google.com/1158904541 … directlink
Ostatnio edytowany przez MK (2012-06-28 05:34:47)
oby ?
Tak napisał Pudelek III, komentując albumik darkheusha.
Skoro tak napisałeś pod albumikiem, to czekamy na Twoją propozycję i pociągnij za sobą , tak jak Ufok,
chętnych do innych akcji lub jakichkolwiek innych imprez w Beskidzie Małym i tym się podziel na forum.
Bo rzecz dzieje się na terenie BM i za sprawą ludzi jemu oddanych ![]()
Jak nie czynem, to obecnością, a nie każdy zna się na wszystkim, wtedy wystarczy, gitara, śpiew, dobry humor, UCZESTNICTWO, niekoniecznie "fizyczne" przy konkretnej pracy
![]()
Darku niesamowicie mnie ucieszyłeś swą obecnością ![]()
Myślę, że to odczułeś ![]()
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał MK. Darkheush świetne uzupełnienie tego co działo się w ten ostatni weekend na Gibasach
.
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał MK. Darkheush świetne uzupełnienie tego co działo się w ten ostatni weekend na Gibasach
.
Moje tyż obie...
znaczy łapki ![]()
http://www.bielsko.ptt.org.pl/download/bi/2012_02.pdf
jak się dobrze poszuka to się coś ciekawego w tym wydaniu znajdzie ![]()
jak się dobrze poszuka to się coś ciekawego w tym wydaniu znajdzie
Ot, właśnie ![]()

Uwaga, uwaga !
Po wakacyjnej przerwie wznawiamy prace przy kapliczce. W sobotę 22 września od godziny 10.00 będzie się odbywać na Gibasach malowanie wnętrza obiektu. Władziu Klaja potwierdził swoją obecność oraz to, że maluje, aż skończy …
. Pewnie oprócz malowania znajdą się jeszcze jakieś drobne prace, więc wszystkich chętnych do pomocy ZAPRASZAMY w tym dniu do odwiedzenia Gibasów
.
Zbiórka tradycyjnie przed chatą Stacha - godz. 10.00.
Mile widziany uśmiech i dobry humor ![]()
Nowe informacje ( jeśli się pojawią ) będą dopisywane do tego posta . Prosimy o jego śledzenie.
Dziękuję Władziowi z rodziną ,Agatce i wszystkim, którzy się zjawili na Gibasach za wspaniałą pracę,
za wspaniałą atmosferę, za wspaniały wypoczynek.
Podczas renowacji rzeźb udało się odczytać część historii, ale o tym zapewne, jak i o akcji napisze nam Jola.
Bardzo prosimy ![]()
Albumik po kliknięciu na zdjęcie ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2012-09-23 08:40:23)
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 11 zapytań ]