Temat: Targoszowicka pętelka wokół Leskowca

W niedzielę ekipa składzie Asia Asia, Dżołana Brombella, 2/3 Tres Amigos czyli Gennaro i Memezio postanowiła iść w las.
Spotkaliśmy się w Wadowicach na parkingu obok PiZetjU (dla mnie to i tak był parking obok Urzędu Pracy tongue ) i pognaliśmy w kierunku Targoszowa.
Na leśnym parkingu zostawiliśmy auto i zaczęliśmy się wspinać w kierunku Leskowca. Było fajnie, miejscami wyjątkowo fajnie, ale ktoś zapomniał klimatyzację włączyć i lało się z nas jakby nas ktoś wiadrem polewał smile
W międzyczasie ostro grzmiało, więc chwilami prawie biegiem zasuwaliśmy do przodu...I ja się wcale, ale to wcale nie bałam burzy big_smile
Cały czas gadając, focąc, popijając wodę jak zwierzę bądź czasami coś z odrobiną chmielu doszliśmy szczęśliwie na szczyt Leskowca, gdzie skonsumowaliśmy to, co do skonsumowania było, zrelaxowaliśmy się na maxa i po chwili udaliśmy się do schroniska na małe zimne smile
Małe zimne okazało się dużym zimnym smile
Pychaaaa smile
Wrażliwe ucho Gennaro wyłowiło od razu dźwięki gitary. Okazało się, że to harcerze z Kęt, drużyna 48 DW Północ, którzy rozlokowali się nieopodal schroniska. Prowadziła ich drużynowa Ina smile
Po wypiciu zimnego browca, przegadaniu tego co do przegadania było .... udaliśmy się w drogę powrotną.  Znów nas straszyło burzowo ale się nie daliśmy.
W drodze powrotnej zahaczyliśmy o zaporę w Świnnej. Kilka fotek strzeliliśmy i dalej .. w kierunku Wadowic.
A potem... każdy do domu smile)))

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/2500/22654/thumb/p171p30germo516kp1d2v55p1s2k1.JPG

Poniżej .. fotorelacja smile

https://picasaweb.google.com/Brombella7 … TresAmigos

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

Odp: Targoszowicka pętelka wokół Leskowca

Fajna wyprawa. Widzę że nie tylko ja natrafiam na burzę podczas wędrówki big_smile

3

Jaka szybka ta pętelka była... tu pifko tam pifko i gitara... big_smile  tongue i do domu...;) Turystyka w stylu "teleekspres" big_smile

4

Fajna pętelka druhenko Brombelko

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

5

A jaka miła niedziela...  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

6

W tamtym roku w jedna stronę, czyli zółtym szlakiem szedłem.  smile Poniżej Gancarza przepiękne widoki. smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .