Temat: Wielki Rozsutec zimą
Ponieważ w temacie "Mała Fatra - Rozsutec razy dwa" zrobił się straszny off-top przeniosłam kilka postów tutaj ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ponieważ w temacie "Mała Fatra - Rozsutec razy dwa" zrobił się straszny off-top przeniosłam kilka postów tutaj ![]()
Harnasiu ja myślę, że wykurujesz się i jako specjalista od wędrówek zimowych uderzysz ze mną na VR... zimą. Co ty na to? ![]()
Jak na lato!!! tzn na Zimę -rzecz jasna!!! VR Zimą to byłoby coś! ![]()
VR zimą spoko rzecz ale jak to jest z takim wejściem na niego? Na Słowacji szlaki zamknięte od listopada do 15 czerwca a dodatkowo Rozsutce to jakaś jeszcze bardziej ścisła ochrona? Wiem, że to obowiązuje w Tatrach Słowackich, że zamknięte szlaki powyżej schronisk a inne pasma jakoś inaczej ale w sumie może ktoś wie? Na yt są filmiki z zimy na VR - też chętnie bym się wybrał zimą tam.
Nie radzę się wybierać tam gdy szlaki zamknięte.Słowacy walą niekiepskie pokuty za naruszenie przepisów.
Na Słowacji szlaki zamknięte od listopada do 15 czerwca a dodatkowo Rozsutce to jakaś jeszcze bardziej ścisła ochrona?
Niestety nie jest to prawda. Zamknięcie szlaków od 1 listopada do 15 czerwca dotyczy Tatr (bez Niżnych). Vlk. Rozsutec jest zamknięty ze względu na ochronę przyrody między 1 marca a 15 czerwca, a więc w okresie wiosennym. Reszta Małej Fatry jest dostępna bez ograniczeń (jak byłem w maju nie widziałem żadnych innych zakazów).
Więcej tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielki_Rozsutec (dział turystyka)
Harnasiu będziemy czekać na śnieg i zimę ![]()
Kończę off topic.
spoko a więc git
też w zimie o tym myślałem i może w nadchodzącej się to zrealizuje. Czekan, raki, rakiety i inne dupere na drogę i poczuje się jak Bielecki ![]()
Daj znać wawri, może termin będzie pasował nam wszystkim?
Jak termin spasuje to się piszę
Może tam być ciekawie zimą ![]()
spoko ja bym się pisał więc vice versa jak będzie termin to też proszę o info. Czekajmy na zimę ![]()
Zima nastała. Planujemy ze znajomymi wyprawę na VR 22go grudnia, w sobotę. Oczywiście zweryfikujemy nasze plany z panującymi tam warunkami. Ktoś się wybiera w tym czasie może?
Donoszę, że temat Vlk. Rozsutca zimą był poruszany na ostatnim spotkaniu na Potrójnej i uradziliśmy wstępnie z kol. Jardo (vel. Yardo), że będziemy celować z wycieczką zimową na ten szczyt na koniec stycznia 2013. Wszystkich chętnych zapraszamy. Będziemy jeszcze pisać kiedy i skąd ruszamy.
my początek stycznia jak już pisałem w innym temacie o czym poinformuję (chodzi o tydzień między 3 królami). jak nie wyjdzie to chętnie sam dołączę do planowanej ekipy późniejszej.
Ja myślę, że decydująca jak zawsze będzie tutaj pogoda, więc podany termin jest tylko przybliżony, a czy będzie to wtedy albo tydzień przed lub po to tego nie mogę teraz powiedzieć.
Mam wszystko poza rakietami. Wezmę też kask na wszelki wypadek.
ja właśnie także brak rakiet a te co mi się podobają 799 lub są też takie na rakiety.pl tasze za jakies 500-600 zł na 140kg czyli aby nosić jakieś mocne plecaki. Także póki co także jestem i będę na VR bez rakiet.
dzisiaj udało się nam wejść na VR. fotki publiczne tutaj:
https://www.facebook.com/media/set/?set … 9b3fa6677d
Jak ktoś chce aby opisać trasę czy dać informacje na różne sprawy z tym związane to chętnie napisze. Generalnie wróciliśmy po 22 do bb. ogólne rewelacja ![]()
Gratulacje wawri. Napisz coś więcej o warunkach, ale może w nowym wątku. Widzę, że śniegu bardzo mało.
gratuluję, ja takich widoków nie miałem. Na VR byłem kiedyś w lecie i widoczność miałem na 20 m. Hm, patrząc na zdjecia widać, że jednak warto tam wrócić
założyć temat w inne pasma z opisem tak?
Tak. Wszak tu są planowane wycieczki.
założyć temat w inne pasma z opisem tak?
Dokładnie - tak!
Czekamy na szczegóły ... no i na wrażenia ![]()
Piotr i Yardo jak wygląda sprawa WR? Ustalamy termin wyjazdu?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 11 zapytań ]